Cermaq ville ikke informere eierne om bonus

Ledelsen i Cermaq holdt den omstridte bonusavtalen på 7 millioner kroner for de seks topplederne skjult for aksjonærene.

KREVER REDEGJØRELSE: Næringsminister Trond Giske (Ap) visste ikke om bonusavtalen for ledelsen i det delvis statseide selskapet, og krever en redegjørelse. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KREVER REDEGJØRELSE: Næringsminister Trond Giske (Ap) visste ikke om bonusavtalen for ledelsen i det delvis statseide selskapet, og krever en redegjørelse. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag skrev Dagens Næringsliv om bonusordningen som gir toppledelsen seks måneders lønn, ut over den ordinære bonusordningen som fra før tilsvarer 30 prosent av årslønna.

Styret i Cermaq vedtok lønnserklæringen allerede i mars, flere måneder før ekstrabonusen kom på plass, skriver Finansavisen. Da generalforsamlingen nærmet seg, ba selskapet sin juridiske rådgiver om en vurdering av om det var nødvendig å oppdatere erklæringen med den nye bonusen.

- Vi fikk rådet at det var det ikke, og at det var mer naturlig å inkludere det i neste års lederlønnserklæring, sier konsernsjef Jon Hindar til avisen.

Han avviser at bonusdetaljen ble forsøkt holdt skjult for aksjonærene.

- Vi har aldri hatt ønske om å holde noe skjult for generalforsamlingen. Spørsmålet er snarere hva som er formelt korrekt framferd, sier Hindar.

Næringsminister Trond Giske (Ap) visste ikke om bonusavtalen for ledelsen i det delvis statseide selskapet og krever en redegjørelse. Næringspolitisk talsperson i Sosialistisk Venstreparti, Alf Holmelid, sa til NTB onsdag at ekstrabonusen er helt uakseptabel.

(NTB)