Champagne inn på UNESCOs verdensarvliste

Dobbeltseier for fransk vin.

ANERKJENNES: Regionen Champagne ble lørdag kronet med den prestisjetunge utmerkelsen. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JULIEN
ANERKJENNES: Regionen Champagne ble lørdag kronet med den prestisjetunge utmerkelsen. Foto: AFP PHOTO / ALAIN JULIEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Champagnes historiske vingårder og vinkjellere, der verdens mest kjente musserende viner produseres og lagres, ble lørdag innlemmet i UNESCOs verdensarvliste.

Det ble dobbeltseier for fransk vin ettersom også distriktet Burgund ble kronet med den prestisjetunge utmerkelsen. UNESCOs verdensarvliste omfatter steder som har enestående betydning for menneskeheten og bør bevares.

For Champagnes del gjelder statusen stedene der musserende vin ble utviklet ved hjelp av en ny gjæringsmetode i flasken fra begynnelsen av det 17. århundre fram til den tidlige industrialiseringen i det 19. århundre, uttaler UNESCO.

Burgund fikk særlig ros for de unike vingårdene i Côte de Nuits og Côte de Beaune, som produserer noen av de beste rødvinene som er laget av druene Pinot Noir og Chardonnay.

- Champagne og Burgund er to fantastiske franske regioner som viser hva Frankrike gjør best, sa landets UNESCO-ambassadør Philippe Lalliot.

UNESCOs rådgivende organ ICOMOS var lørdag samlet i den tyske byen Bonn for å vurdere kandidater til listen. Champagne og Burgund var blant elleve steder som ble tildelt verdensarvstatus. Totalt finnes det nå 41 franske steder på listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer