Champagnemeklerne

Sjelden har så mange arbeidsledige fått så lite sympati.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går sprakk finansbobla. Noen av oss har ventet lenge på å bruke ordet. Det har nemlig ikke vært noen skikkelig boble i de fleste bransjer i Norge. Nå er det vanskelige økonomiske tider, men kjøpefesten har stort sett vært forankret i solid vekst fram til nå, og økningen i boligpriser skyldtes lenge logiske sammenhenger mellom tilbud og etterspørsel. Når så veksten avtar, er klart at vi passer oss mer. De fleste av oss venter litt lenger før vi bygger nytt hus og kjøper ny bil. Noen av oss mister derfor jobben. Det er en tragedie for den enkelte. Den rammer nå særlig eiendomsmeklerne.

163 meklere mister jobben i det konkursrammede meklerselskapet Notar. 100 av dem måtte rydde pulten da 42 kontorer stengte tidligere i år. I går hadde 53 nye sin mørkeste dag på jobben. 12 nye kontorer er slått konkurs og skal stenge. Bare 35 kontorer vil bli drevet videre. Få synes synd på meklerne. Mesteparten av skylda må de dele med arbeidsgiverne sine.

Slik føles det selvsagt ikke for de ansatte i Notar. De har aldri vært av de best betalte eiendomsmeklerne, de har alltid vært av dem som har fått mest kjeft. Rett før jul sliter de med å betale husleia, julegaver og småkaker. De har ikke fått lønn, men at de jobber på dugnad i sluttfasen, for kundenes skyld. Hadde de tenkt slik før, ville kanskje medfølelsen blant befolkningen vært sterkere. For bloggerne som kommenterte nyheten i går, var det skadefryd som dominerte følelsesregisteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer