Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chanakan hjemme igjen etter 16 timer

«Vi tenkte det verste». 91-åring siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MYSEN (Dagbladet): - Det går bra nå, vi er veldig glade, sier pappa Stein R. Isaksen. På fanget har han den ni år gamle datteren, som satte hele Mysen på hodet i løpet av de femten timene hun var borte. I går tidlig ble hun funnet i leiligheten til en 91 år gammel mann, tilsynelatende uskadd.

- Hun har fortalt oss bruddstykker av det hun har vært med på, men har ikke fått med seg så mye av oppstusset. Jeg tror ikke hun har forstått helt hvor alvorlig dette har vært, sier faren.

I dag skal niåringen til avhør hos politiet i Moss.

- Politiet har bedt oss om ikke å spørre henne for mye om hva som skjedde inne i 91-åringens leilighet, for at det ikke skal påvirke forklaringen hennes, sier moren Suwannee Kaensarn.

- Trodde det var kjørt

Lykken i stua til familien i går kveld står i sterk kontrast til hvordan familien hadde det et døgn tidligere. Den pliktoppfyllende niåringen, som alltid sa ifra hvor hun gikk, hadde ikke kommet hjem.

- Hun kommer alltid hjem til riktig tid, rundt klokka tre. Da hun ikke var kommet klokka fire, gikk jeg skoleveien hennes fram til skolen, sier faren.

På skolen fikk han en klasseliste med telefonnummer til alle foreldrene. Han ringte alle foreldrene, men ingen av dem hadde sett noe til niåringen.

image: Chanakan hjemme igjen etter 16 timer

- Da begynte jeg å bli virkelig urolig, sier faren.

Han begynte å kikke etter henne i byen, uten resultat. Kort tid etter, ringte han politiet. De reagerte umiddelbart.

Foreldrene ble bedt om å holde seg hjemme, i tilfelle niåringen kom hjem. Samtidig ble leteaksjonen trappet opp. Naboer, venner og foreldre fra klassen stilte opp. Over hodene sine kunne foreldrene høre politihelikopteret surre, på leting etter datteren deres. Hundepatruljer fra alle de nærliggende politidistriktene ble tilkalt, og man finkjemmet skogsområdene i nærheten av huset - uten resultat.

Tenkte på Engla

- Da klokka ble over midnatt tenkte jeg at det var kjørt. Vi tenkte det verste. At noen har fulgt etter henne, og tatt henne med seg.

Natten ble søvnløs for foreldrene.

- Vi tenkte på det som har skjedd med Engla i Sverige. Saker som dette pleier jo oftest ikke å ende så godt som det har gjort for oss, sier faren.

På morgenkvisten i går ringte operasjonssjefen for politiet til foreldrene med nyheten. Datteren deres var funnet, tilsynelatende i god behold.

HJEMME IGJEN: Ni år gamle Chanakan Tosintop (t.h.) er endelig tilbake etter et nervepirrende døgn for far Stein R. Isaksen, kona Suwannee Kaensarn, Siw-Margrethe T. Isaksen (3) og Stein R.C. Isaksen (2). Foto: Nina Hansen/Dagbladet
HJEMME IGJEN: Ni år gamle Chanakan Tosintop (t.h.) er endelig tilbake etter et nervepirrende døgn for far Stein R. Isaksen, kona Suwannee Kaensarn, Siw-Margrethe T. Isaksen (3) og Stein R.C. Isaksen (2). Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer

- Det var utrolig å høre. Jeg sank bare sammen, sier faren.

Han vil berømme de mange som stilte opp i letingen etter datteren.

- Vi har bare bodd her i to år, og kjenner ikke så mange. Det har vært flott å se hvordan folk har stilt opp, sier faren.

I dag har datteren vært på Ullevål universitetssykehus for en rutinesjekk.

- Hun er litt sliten, og sov mye i bilen. Hun har kastet opp litt av bilsyke, men har det bra ellers, sier moren.

Hjemme ventet sjokolade og godteri og barne-tv. Skole blir det ikke før kanskje på fredag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media