Chandra funnet

Politiet bekrefter at det var liket av Chandra Levy som ble funnet i en park i Washington onsdag ettermiddag. Levy forsvant etter at hun hadde en affære med kongressmannen Gary Condit.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chandra Levy ble funnet i Rock Creek Park i den amerikanske hovedstaden av en turgåer som var ute og luftet hunden sin. Identiteten ble klar etter at kriminalteknikere har undersøkt tennene til liket. Også klær og personlige gjenstander som tilhørte Levy ble funnet på stedet.

- Det ser ut som om delene av kroppen har ligget der en stund, sier politisjef Charles Ramsey ifølge CNN.

Dødsårsaken er ikke klarlagt, men ifølge Ramsey ble ikke alle kroppsdelene funnet på samme sted.

Kongressmann Gary Condit avviste onsdag å kommentere funnet av sin avdøde elskerinne.

Parken ligger i nærheten av stedet der Chandra bodde. Den ble gjennomsøkt i forbindelse med leteaksjonene etter Chandras forsvinning i fjor. 24-åringen ble borte 30. april 2001, dagen etter at hun var ferdig med å hospitere i Fengselsdepartementet i Washington.

I fjor fikk politiet tips om at liket var begravet på en parkeringsplass i delstaten Virginia, men tipset var falskt.

Nektet for drap på tv

Da det ble kjent at Chandra hadde hatt et forhold til kongressmannen Gary Condit, ble forsvinningen en hovedsak i amerikansk presse. Amerikanerne lurte på om Condit hadde noe med forsvinningen å gjøre. Etter flere måneders taushet valgte Condit til slutt å la seg intervju i bladene Vanity Fair og People. I tillegg ble han intervjuet av tv-kanalen ABC. I intervjuene sa Condit at han aldri hadde vært forelsket i Chandra Levy.

Selv ville ikke Condit bekrefte at han hadde hatt et seksuelt forhold til den 24 år gamle jenta.

- Jeg har vært gift i 34 år og jeg har ikke vært en perfekt mann. Jeg har gjort mine feil, men jeg vil ikke gå inn på detaljer av hensyn til min familie og til familien Levy som har sagt de ikke vil høre detaljer, sa han.

Ifølge Condit hadde han kontakt med Chandra den dagen hun forsvant. Da skulle hun sette seg på toget hjemover. Hun virket blid og fornøyd, ifølge Condit.

En politi-teori skal ha vært at Condits kone skulle ha avslørt forholdet og gått til angrep på den langt yngre konkurrenten. Ifølge Chandras tante håpet 24-åringen på ekteskap med kongressmannen. Hun skal ha vært vilt forelsket.

Familien til Chandra er knust over forsvinningen. I mer enn ett år har de håpet på å finne ut hva som har skjedd med datteren. De har bedt Condit om å møte en privatdetektiv de har leid inn, men Condit har nektet.

I mars tapte Condit valget om kongress-plassen i hjemstaten California.

MED ELSKEREN:</B> Bildet viser Chandra Levy og Gary Condit og Chandras venninne Jennifer Baker.
MISTENKT:</B> Gary Condit ble aldri utpekt som mistenkt i Levy-saken av politiet. Men mange amerikanere tror at han har noe å gjøre med Chandras forsvinning.
FORTVILELSE:</B> Bob og Sue Levy markerte ett-årsdagen for datterens forsvinning ved å tenne lys utenfor leiligheten hennes for syv uker siden. Nå kan de kanskje få svar på hva som har skjedd.