- Chandra-tips var falskt

Etterforskerne sa i går at tipset om hvor liket av Chandra Levy er begravd er falskt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var tidlig i uka at en anonym tipser forklarte i detalj hvor liket av den forsvunne Chandra Levy (24) skulle være. Ifølge tipset lå Chandra Levy begravd ved militærbasen Fort Lee utenfor Richmond i Viginia. Området ligger omtrent 200 kilometer sør for Washington.

- Stemmer ikke

Det svært detaljerte tipset genererte ny medieinteresse for saken over hele verden. Politiet planla å endevende et større anleggsområde. I går bekreftet en høytstående politikilde at tipset var falskt. FBI sier at tipset ikke stemmer overens med fakta om området, melder CNN.

Til tross for den store medieinteressen for tipset, påpekte Washington-politiet hele tiden at dette bare var ett av mange tips de daglig mottar i forbindelse med Chandra-saken. Så langt har ingen tips ført fram til noen håndfaste spor i det som etterforskerne kaller «en frustrerende sak».

Tipset ble gitt til ei nettside i California som tar imot tips i kriminalsaker. Mange av tipsene blir levert anonymt. Tipset ble tirsdag overlevert politiet i Washington, melder The Miami Herald. De sendte deretter en henvendelse til myndighetene i Fort Lee.

Seint onsdag kveld uttalte FBI at de ville vurdere troverdigheten av tipset før de begynte å lete i jorda ved Fort Lee. Nå viser det seg altså at detaljer i tipset ikke stemte med virkeligheten.

Mysterium

Den 24 år gamle Chandra Levy fra Modesto i California har nå vært sporløst forsvunnet i tre måneder. Saken har vakt enorm medieinteresse over hele verden etter at den 53 år gamle demokratiske kongressrepresentanten fra hjembyen hennes, Gary Condit, ble blandet inn.

Chandras familie har lenge hevdet at 24-åringen hadde et forhold til Condit, som nå har vært inne til fire avhør. Ifølge en politikilde innrømmet han et romantisk forhold til Chandra Levy under det tredje intervjuet.

Chandra flyttet til Washington for å gjennomgå et engasjement som politisk praktikant i maktens irrganger i Washington. Dette engasjementet har utløpt mens hun har vært forsvunnet. Den siste sikre observasjonen av Chandra er fra 30. april i år, da hun avsluttet et medlemsskap på et trimsenter i Washington. Etterforskerne har funnet elektroniske spor i hennes hjemmecomputer fra 1. mai, og fester lit til at det var Chandra Levy selv som var logget på maskinen denne dagen.Les CNN-artikkelen

Les The Miami Herald-artikkelen

FORSVUNNET: Chandra Levy (24) har vært sporløst forsvunnet fra sitt hjem i Washington i over tre måneder.
AVHØRT: Kongressrepresentant Gary Condit (53) har lenge vært i etterforskernes søkelys. Han er avhørt fire ganger, og har gått gjennom en privatinitiert løgndetektortest.