Charla saksøker sjimpanseeier for 340 millioner

Fikk revet av ansiktet av sjimpansen som ble matet med hummer og antidepressiva.

FARLIGE DYR: April Truitt har tidligere fortalt at hun advarte kvinnen som eide Travis, og som nå blir saksøkt. Foto: AP/James Crisp/Scanpix
FARLIGE DYR: April Truitt har tidligere fortalt at hun advarte kvinnen som eide Travis, og som nå blir saksøkt. Foto: AP/James Crisp/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Familien til Charla Nash, som ble angrepet av kjendissjimpansen Travis 16. februar, vil saksøke enken Sandra Herold, melder nyhetsbyrået AP.

Herold eide sjimpansen som ble matet med biff, hummer, iskrem, vin og Xanax.

Søksmålet lyder på hele 50 millioner dollar, som tilsvarer omtrent 340 millioner kroner.

Nash ligger fortsatt på sykehus. Hun mistet hånda, leppene og øyenbrynene da hun ble angrepet. Hun risikerer å bli blind og har fått en hjerneskade.

Søksmålet er ikke lagt offisielt fram ennå, men familien har sendt inn en begjæring til retten som er det første formelle steget i prosessen.

Sjimpansen Travis ble skutt og drept av politiet etter angrepet. Du kan høre lyden fra nødsamtalen til politiet i videospilleren øverst i saken.

Sjimpansen var regnet som en kjendis i lokalmiljøet, og var blant annet med i en Cola-reklame.

Det er tidligere blitt rapportert at Travis kunne pusse tennene, logge seg på en datamaskin og titte på bilder, svitsje med fjernkontrollen, bruke toalettet og kle på seg selv. Han pleide å spise ved bordet og drakk vin.

- Han ble oppdratt nesten som et barn. Han pleide å sitte på å bilen hver dag og han åpnet bildøra selv. Han var et unikt dyr, sa Richard Conklin i politiet i Stamford dagen etter angrepet.

FAMILIEN SAKSØKER: Mike Nash, Charla Nashs tvillingbror, er blant dem som har gjort klar søksmålet. Foto: AP/The Advocate, Chris Preovolos/Scanpix
FAMILIEN SAKSØKER: Mike Nash, Charla Nashs tvillingbror, er blant dem som har gjort klar søksmålet. Foto: AP/The Advocate, Chris Preovolos/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer