Charles besøkte båren

Prins Charles og sønnene er tilbake fra skiferie i Sveits. I dag var de på Windsor Castle, der dronningmoren ligger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsen av Wales og sønnene William og Harry er tilbake i England etter at de måtte avbryte skiferien i Klosters i Sveits. Ingen av de tre var tilstede da dronningmoren, tidligere dronning Elisabeth, døde.

Charles var dronningmorens eldste barnebarn. I dag kom Charles til Windsor Castle, der dronningmoren døde i går ettermiddag. Han besøkte The Royal Chapel of All Saints, som ligger på slottet. Dronningen og andre medlemmer av kongefamilien var også tilstede. Flaggene vaiet på halv stang.

Både prins Charles og de to sønnene var tydelig preget av dronningmorens død. Alle var kledd i mørk dress.

Dronningmoren døde i går ettermiddag ved tre-tiden, men nyheten ble ikke offentliggjort fordi Charles måtte underrettes først. Selv om tilstanden hennes var dårlig, var det ingenting som tydet på at hun skulle dø nå. Charles var selv innom bestemoren på torsdag morgen, før han dro til Sveits, for å se at det sto bra til med henne.

Med spesialtillatelse fra dronning Elisabeth tok Charles, William og Harry samme fly hjem i dag morges. Vanligvis må tronarvingene Charles og William ta hvert sitt fly.

De landet på den militære flyplassen

Royal Air Force

Norholt. På hjemmesidene til Royal Air Force blir dronningmoren hedret med minnesord og et bilde fra annen verdenskrig, da hun besøkte soldater som skulle ut i felten.

Dronningmoren skal begraves sammen med ektemannen kong George VI, som døde i 1952. Han ligger begravet i St. George's Chapel på Windsor Castle. Her ligger ti britiske regenter, blant annet Henrik VIII, som var gift flere ganger og henrettet to av sine hustruer.