DELER BEKYMRINGEN: - Jeg tror mange mennesker over hele landet deler Prins Charles' bekymring om president Putin og hans handlinger i Ukraina, sier Labour-leder Ed Miliband etter at prinsen har skapt storm med sin Hitler-sammenlikning. Foto: AFP/LINDSEY PARNABY
DELER BEKYMRINGEN: - Jeg tror mange mennesker over hele landet deler Prins Charles' bekymring om president Putin og hans handlinger i Ukraina, sier Labour-leder Ed Miliband etter at prinsen har skapt storm med sin Hitler-sammenlikning. Foto: AFP/LINDSEY PARNABYVis mer

Charles «har et poeng» med å sammenlikne Putin og Hitler

Det mener Labour-leder Ed Miliband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som kan bli Storbritannias neste statsminister, Labour-leder Ed Miliband, har ikke akkurat lagt grunnlaget for gode diplomatiske forbindelser med Russland, med sine siste uttalelser til Sky News.

Miliband har stor forståelse for at Prins Charles i en privat samtale i Canada på mandag skal ha sagt at «nå gjør Putin nesten det samme som Adolf Hitler».

Han siktet til Putins politikk i Ukraina, hvor Russland nylig annekterte Krim-halvøya og dessuten er en støttespiller for pro-russiske opprørere.

- Et poeng - Jeg tror mange mennesker over hele landet deler Prins Charles' bekymring om president Putin og hans handlinger i Ukraina, sa Miliband til Sky News.

Han sa også at Prins Charles har rett til å ha private samtaler, og at han ikke ville gå inn på detaljer i slike samtaler. Så kom han med den mest oppsiktsvekkende uttalelsen.

- Jeg tror han har et poeng når det gjelder president Putins handlinger og jeg mener at han absolutt har rett til å si at der er stor bekymring for det, sa Labours leder Ed Miliband.

«Dypt fornærmende» Nå går Prins Charles' udiplomatiske uttalelser om Hitler og Putin verden over, bare fjorten dager før den britiske prinsen kan komme til å møte Putin under et minnearrangement for D-dagen i Normandie 6.

I Kreml anses uttalelsen som «dypt fornærmende», og statsminister David Cameron har klokelig latt være å kommentere det prinsen har sagt.

Historien har nå eskalert til et diplomatisk nivå, og russerne har bedt om en oppklaringsrunde med britiske myndigheter.

Ifølge Daily Mail vil russiske diplomater i dag be om en offisiell forklaring på hvordan Prins Charles kunne sammenlikne Vladimir Putin med Adolf Hitler.

- NESTEN SOM HITLER: Prins Charles får rikelig med oppmerksomhet omkring sitt og kona Camillas besøk i Canada, etter uttalelsen om at Russlands president Vladimir Putin med sin Ukraina-politikk gjør nesten det samme som Hitler. Foto: AP/The Canadian Press, Paul Chiasson
- NESTEN SOM HITLER: Prins Charles får rikelig med oppmerksomhet omkring sitt og kona Camillas besøk i Canada, etter uttalelsen om at Russlands president Vladimir Putin med sin Ukraina-politikk gjør nesten det samme som Hitler. Foto: AP/The Canadian Press, Paul Chiasson Vis mer