Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Charles Manson lagt inn på sykehus

På 60-tallet ledet han en drapssekt i USA. Nå melder amerikanske medier at Charles Manson (82) er lagt inn på sykehus.

TROLIG SYK: Charles Manson skal være innlagt på sykehus. Her et bilde fra 2014. Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation via AP, File
TROLIG SYK: Charles Manson skal være innlagt på sykehus. Her et bilde fra 2014. Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation via AP, File Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet TMZ melder at Manson er kjørt fra fengselet i California hvor han er dømt til å tilbringe resten av sitt liv og lagt inn på et sykehus i Bakersfield.

En kilde sier til LA Times at Manson er alvorlig syk, men kunne ikke gi noen nærmere detaljer.

Fengselsvesenet sier taushetsplikt gjør at de ikke kan kommentere Mansons helse direkte. En talsperson forteller imidlertid at den drapsdømte mannen fortsatt er i live, melder nyhetsbyrået AP.

Bestialske drap

Charles Manson ledet den såkalte Manson-familien.

Dette var en sektlignende gruppe som sto bak flere bestialske drap i California på 1960-tallet.

Han soner en livstidsdom i forbindelse med drapene på syv personer. Disse skjedde i løpet av to kvelder i 1969.

Skrev ord med blod

9. august ble høygravide Sharon Tate, skuespillerkona til filmskaperen Roman Polanski, og fire andre mennesker drept i Beverly Hills.

Dagen etter ble ekteparet Leno og Rosemary LaBianca drept.

Reuters skriver at Mansons tilhengere brukte blod til å skrive «Rise», «Death to Pigs» og «Healter Skelter» - en feilstavet referanse til Beatles-låta Helter Skelter - på veggene i huset til de drepte.

Ville utløse rasekrig

Selv om Manson ikke begikk drapene selv, ble han dømt for medvirkning.

Drapsorgien hadde blant annet som mål å utløse en rasekrig i USA. Charles Manson er i dag 82 år gammel og har sittet i fengsel i rundt 50 år.

Han ble opprinnelig dømt til døden, men straffen ble omgjort til livstid i fengsel da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 1970-tallet.

Først i 2027 vil Manson ha mulighet til å søke om prøveløslatelse.

(NTB/Dagbladet)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling