Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Charles Manson tilbake i fengsel: - For syk til å opereres

Det melder amerikanske medier. 

TROLIG SYK: Charles Manson skal ha blitt innlagt på sykehus onsdag. Her er han avbildet i 2011. Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation (CDCR) / Reuters / NTB Scanpix
TROLIG SYK: Charles Manson skal ha blitt innlagt på sykehus onsdag. Her er han avbildet i 2011. Foto: California Department of Corrections and Rehabilitation (CDCR) / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere lederen av drapssekten «Manson-familien», Charles Manson (82), skal være tilbake i fengsel i California, etter at flere medier onsdag meldte at han var lagt inn på et sykehus i Bakersfield.

Manson, som skal være alvorlig syk, er angivelig for svak til å kunne bli operert for indre blødninger. Det melder flere amerikanske medier, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Flere anonyme kilder har tidligere oppgitt at Manson er alvorlig syk, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Terry Thornton, en talsperson fra Californias fengselsvesen (CDCR), bekrefter at Manson befinner seg i fengsel.

- Manson er i Californias statlige fengsel i Corcoran, skriver hun i en mail til LA Times.

Fengselsvesenet sier taushetsplikt gjør at de ikke kan kommentere Mansons helse og den påståtte innleggelsen direkte.

- Av sikkerhensyn kommenterer vi ikke flyttinger av innsatte, sa Thornton til LA Times på onsdag, men bekreftet imidlertid at Manson fortsatt er i live.

Bestialske drap

Charles Manson, som ledet den såkalte Manson-familien, soner en livstidsdom for hans involvering i drapene på sju personer i løpet av to kvelder i 1969.

9. august 1969 ble høygravide Sharon Tate, skuespillerkona til filmskaperen Roman Polanski, og fire andre mennesker drept i Beverly Hills.

Dagen etter ble ekteparet Leno og Rosemary LaBianca drept.

Skrev ord med blod

Reuters skriver at Mansons tilhengere brukte blod til å skrive «Rise», «Death to Pigs» og «Healter Skelter» - en feilstavet referanse til Beatles-låta Helter Skelter - på veggene i huset til de drepte.

Selv om Manson ikke begikk drapene selv, var det han som instruerte «familie»-medlemmene under de bestialske drapene. Manson ble opprinnelig dømt til døden, men straffen ble omgjort til ni ganger livstid i fengsel da California avskaffet dødsstraff i en kort periode på 70-tallet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling