HAR AVLYST GIFTEMÅL:Charles Mansons' forlovede, 27 år gamle Afton Elaine Burton ville gifte seg med den 53 år eldre, dømte massemorderen for å sikre seg rettighetene til kroppen hans når han dør. Det forteller journalist Daniel Simone, som jobber med en bok om Manson, til New York Post. Foto: Ap Photos
HAR AVLYST GIFTEMÅL:Charles Mansons' forlovede, 27 år gamle Afton Elaine Burton ville gifte seg med den 53 år eldre, dømte massemorderen for å sikre seg rettighetene til kroppen hans når han dør. Det forteller journalist Daniel Simone, som jobber med en bok om Manson, til New York Post. Foto: Ap PhotosVis mer

- Charles Mansons' 53 år yngre forlovede ville tjene penger på ham når han døde

Ville stille ut liket, ifølge forfatter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charles Mansons' forlovede, 27 år gamle Afton Elaine Burton, ville gifte seg med den 53 år eldre, dømte massemorderen for å sikre seg rettighetene til kroppen hans når han dør. Det forteller journalist Daniel Simone, som jobber med en bok om Manson, til New York Post.

Ville stille ut lik Burton, kjent som «Star», ville angivelig tjene penger på å stille ut liket, men ifølge Simone skal denne planen ha gått i vasken. Manson, som fremdeles soner livstidsdommen (omgjort fra dødsstraff) for å ha orkestrert drapene på sju mennesker i Los Angeles i 1969, skal ikke lenger være interessert i å gifte seg med sin 53 år yngre forlovede - og tilbringe evigheten utstilt i ei glasskiste, ifølge Simone, som uttaler til New York-avisa:

- Han har endelig skjønt at han har blitt holdt for narr. 

En annen årsak til at ekteskapsplanene har falt i fisk, er at Manson selv tror at han er udødelig.

- Derfor tenker han at ideen er idiotisk i utgangspunktet, ifølge Simone.

Les også: Star elsker «ONDSKAPENS ANSIKT»
  Ledet sekt Manson ble berømt i 1969 etter å ha ledet en sekt av unge mennesker som gjennomførte grufulle drap. Han hevdet i et intervju med Rolling Stone i 2013 det ikke var sant at de planla å gifte seg.

- Det er bare sprøyt. Vi spiller det for offentligheten, sa Manson.

I fjor hevdet imidlertid Burton
at Manson ikke snakket sant den gangen, og la til at de bare ventet på at fengselet skal fullføre det nødvendige papirarbeidet.
Burton forklarte i fjor at de kunne ha giftet seg tidligere, men at det hadde vært noen «situasjoner» med Manson i fengselet som har utsatt det hele. Blant annet ble han tatt tre ganger for ulovlig våpenbesittelse, for å true fengselsbetjenter og for å nekte å gi en urinprøve.

Fengselet holder bryllup den første lørdagen hver måned, og Burton forventet i fjor at de to skulle gifte seg på et besøksrom. Det kan hun nå trolig se langt etter. Ifølge New York Post utløp Mansons ekteskapslisens i forrige uke.

Manson har sittet fengslet siden 1969 etter de grusomme drapene på den høygravide skuespillerkona til filmskaper Roman Polanski, Sharon Tate, og fire andre på eiendommen deres i Los Angeles 9. august 1969, og for drapene på ekteparet Leno og Rosemary LaBianca den påfølgende kvelden. Selv om Manson aldri begikk drapene personlig, ble han dømt for medvirkning.

Først i 2027 vil Manson ha mulighet til å søke om prøveløslatelse.