Charles mister favoritt-tjener

I lengre tid har prins Charles slåss for å beholde sin mannlige tjener Michael Fawcett. Men i dag kom skandalene på bordet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har stormet lenge rundt Michael Fawcett. Han var en av seniortjenerne på St. James Palace og prins Charles personlige favoritt.

For et par år siden skal en mannlig tjener ha blitt voldtatt og i fjor kom påstandene om at ansatte i prinsens stab selger gaver som blir sendt til Charles og beholder pengene selv. Fawcett skal selv ha deltatt i salget og beholdt 20 prosent av fortjenesten. En gransking av påstandene konkluderte med at Fawcett ikke hadde noe med gavesalget å gjøre. Likevel trakk han seg fra jobben.

- Jeg er enormt takknemlig overfor herr Fawcett for alt han har gjort over mange år, og jeg ønsker ham hell med hans nye selskap, sier prins Charles ifølge Sky News.

Fawcett skal starte et evenements-fikserfirma og prinsen har garantert å gi ham oppdrag, i tillegg til en solid fallskjerm.

I granskingskommisjonens rapport blir slottets og Fawcetts håndtering av voldtektssaken kritisert.

- En alvorlig påstand som dette burde ikke, etter vår mening, ha blitt behandlet avvisende, selv om man var i tvil om sannhetsgehalten, heter det i rapporten.

- Enkelte deler av rapporten er ikke behagelig lesning, men jeg tar det fulle ansvar og alle tiltak kommisjonen foreslår, sier prins Charles.

RAPPORT: Michael Fawcett trakk seg etter at rapporten ble lagt fram.