- Charles nekter meg å treffe familien

LONDON (Dagbladet): Sarah Ferguson, hertuginnen av York, forteller hvordan Charles nekter henne kontakt med sine to nevøer og hvordan hun blir frosset ut fra familiesammenkomster. - Jeg skjønner ikke hvorfor de må være så grusomme, sier Fergie. Denne uka fylte hun førti år. Feiringen ble avblåst på grunn av en venninnes død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sarah Ferguson har kjent prins Charles hele sitt liv. Da hun var tolv kom han hjem til hennes familie med kjæresten Camilla. Sarahs mor, som ble drept i en bilulykke for et år siden, var god venn med den britiske tronarvingen. Nå forteller Sarah om et iskaldt forhold og at hun ikke lenger får treffe sine to nevøer.

Fredag fylte Sarah Ferguson førti år. Samme dag var hun i bestevenninnen Carolyn Corterells begravelse. Hun døde av kreft tidligere denne uka. Derfor avlyste hertuginnen feiringen som skulle gått av stabelen samme dag.

I går tok Sarah Ferguson bladet fra munnen og sier nøyaktig hva hun mener om den britiske kongefamilien til avisa The Times.

God bestemor

Hertuginnen forteller at en del av kongefamilien ennå ikke ser ut til å ha tilgitt henne fortida. Hun snakker varmt om dronningmoren og dronning Elizabeth, mens prins Charles og prins Philip ikke levnes mange godord.

- Dronningen er en god bestemor for mine to jenter. Prins Charles derimot nekter meg å treffe mine to nevøer William og Harry, forteller Fergie.

Hun avslører også at hun ble svært såret sist sommer da hun ikke fikk være med sine to døtre i bryllupet til prins Edward og hans Sophie.

- Prins Philip trenger meg ikke, og prins Charles trenger meg heller ikke. Men de må huske at Beatrice og Eugenie er deres barnebarn og nieser. Hva med familiesamholdet, spør en svært åpenhjertig Fergie.

Savner guttene

Når jentene hennes feirer jul på Sandringham med kongefamilien, blir Sarah støtt ut i kulda.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de må være så grusomme.

Hertuginnen er såret over hvordan hun mener Charles har snudd seg mot henne.

- Jeg bryr meg virkelig om at jeg har mistet ham. Jeg savner Charles og guttene. Jeg er svært glad i William og Harry, sier Sarah.

Hun og Diana hadde kjent hverandre fra de var fjorten år. Fergie har denne uka snakket åpent om hvor vondt hun synes det er at Diana døde i en fase da vennskapet deres var kjølig.

Vennskapet med prinsessen av Wales var gjennom mange faser i løpet av de mange årene det varte. I løpet av den tida var det perioder da Diana angivelig gikk inn i seg selv og skjøv Sarah ut i kulda. Men de kom alltid tilbake til hverandre. Det smerter Sarah at prinsessen gikk bort nettopp i en slik fase, slik at de ikke fikk kommet hverandre nær igjen før den fatale bilulykken i Paris.

Lever med Andrew

Det vekker oppsikt i Storbritannia at Sarah og Andrew greier å takle skilsmissen sin så godt som de gjør. De lever under samme tak, og prioriterer å reise på ferie to ganger i året hele familien.

- Jeg er fremdeles glad i Andrew. Den dagen jeg tar av meg gifteringen er det fordi jeg inngår ekteskap på nytt, sier Sarah. Som ikke avviser at de to en dag kommer til å gifte seg igjen, med hverandre. Førtiåringen ser heller ikke bort fra at hun kan få et barn til.

- Jeg skulle gjerne fått en gutt, avslører hun.

Det var Andrew som var hennes ledsager tidligere denne uka da det ble gitt et selskap til hennes ære.

Jobber mye

Sarah Ferguson måtte finne seg i å være skytskive for pressen gjennom en god del av åttitallet og begynnelsen av nittitallet.

I dag er det en reflektert kvinne som tar til orde. Hun har vært gjennom en vanskelig periode. For to år siden mistet hun Diana, og for et år siden ble moren, som stod henne svært nær, drept i en bilulykke.

Hertuginnen jobber hardt og er involvert i mange veldedighetsprosjekter. Kreftsaken er den som ligger hennes hjerte nærmest.

- Jeg arbeider mye, og finner glede i å tjene pengene mine selv. Det er viktig også i forhold til de verdiene jeg gir jentene mine, sier Sarah Ferguson.

ÅPENHJERTIG: I et oppsiktsvekkende intervju går hertuginnen av York, Sarah Ferguson, hardt ut mot prins Charles som har nektet henne å treffe hans sønner William og Harry.