Charles og Camilla kysset offentlig

Et første offentlig, høflig kyss på kinnet har fått britisk presse til å børste støvet av sensasjonsoverskriftene om kongehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prinsen av Wales kysset kjæresten Camilla Parker Bowles på begge kinn under en mottakelse i går kveld.

- Et nytt steg på veien mot offentlig aksept», skriver Telegraphs nettavis under overskriften «Charles og Camilla kysset offentlig».

- Ny milepæl nådd for den offentlige delen av forholdet mellom Camilla Parker Bowles og prinsen av Wales, skriver The Times under overskriften «Charles og Camilla erklærer det med et kyss».

Kysse eller ikke kysse?

Begivenheten var vel forberedt. Charles og Camilla har brukt mange timer på spørsmålet «kysse eller ikke kysse» før mottakelsen, men de hadde ikke diskutert det med rådgivere eller andre, derfor kom det som en overraskelse på alle andre.

Tradisjonelt har kvinnelige undersåtter neiet dypt når de har hilst på de kongelige, men selv ikke dronningen forventer det lenger. Det ville virke veldig stivt dersom Camilla skulle ta imot Charles på den måten, derfor bestemte hun seg for å gjøre det på sin måte.

Siden et kyss på munnen var helt utelukket, bestemte paret seg for å gi hverandre et lett kyss på begge kinn, mens Camilla neiet for dronningen av Jordan, som kom til mottakelsen sammen med prins Charles.

Støtterolle

Den lille, store begivenheten fant sted da Charles ankom en mottakelse i Den nasjonale osteoporoseforeningen, som Camilla er beskytter for. Det er første gangen Charles har tatt en støtterolle offentlig for Camilla Parker Bowles. Mottakelsen ved Somerset House i London var i anledning samfunnets 15-årsjubileum.

- Parker Bowles, kledd i syrinfarget cocktailkjole, mottok prinsen med et smil. Han la hånden på armen hennes, kysset henne lett på begge kinn og sa kjærlig «hello», forteller Telegraph.

Øyeblikket ble opplyst av blitzlys fra alle kanter, og bildene gikk verden rundt i løpet av kort tid.

Ett år siden

Prinsen ankom sammen med dronning Rania av Jordan, som er president for den internasjonale osteoporosestiftelsen. Parker Bowles har vært beskytter for den nasjonale foreningen siden 1995 etter at moren, Rosalynd Shand, døde året før. Moren led av osteoporose.

Prins Charles og Parker Bowles opptrådte sammen i en offisiell sammenheng første gang i juni i fjor, da de holdt middag for en velgjørenhetsorganisasjon. To uker før hadde dronning Elizabeth møtt Parker Bowles i et selskap hjemme hos prins Charles på Highgrove i Gloucestershire. De ble første gang fotografert som par i januar 1999, under en vel planlagt offentlig opptreden etter en fest på Ritz hotell i London.

(NTB)