Charles og Camilla kysset offentlig

Et første offentlig, høflig kyss på kinnet har fått britisk presse til å børste støvet av sensasjonsoverskriftene om kongehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Prinsen av Wales kysset kjæresten Camilla Parker Bowles på begge kinn under en mottakelse i går kveld.

- Et nytt steg på veien mot offentlig aksept», skriver Telegraphs nettavis under overskriften «Charles og Camilla kysset offentlig».

- Ny milepæl nådd for den offentlige delen av forholdet mellom Camilla Parker Bowles og prinsen av Wales, skriver The Times under overskriften «Charles og Camilla erklærer det med et kyss».

Kysse eller ikke kysse?

Begivenheten var vel forberedt. Charles og Camilla har brukt mange timer på spørsmålet «kysse eller ikke kysse» før mottakelsen, men de hadde ikke diskutert det med rådgivere eller andre, derfor kom det som en overraskelse på alle andre.

Tradisjonelt har kvinnelige undersåtter neiet dypt når de har hilst på de kongelige, men selv ikke dronningen forventer det lenger. Det ville virke veldig stivt dersom Camilla skulle ta imot Charles på den måten, derfor bestemte hun seg for å gjøre det på sin måte.

Siden et kyss på munnen var helt utelukket, bestemte paret seg for å gi hverandre et lett kyss på begge kinn, mens Camilla neiet for dronningen av Jordan, som kom til mottakelsen sammen med prins Charles.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer