Charles og Camilla møtte overlevende fra Utøya

- De er veldig varme mennesker, sier AUF-leder Eskil Pedersen.

HILSTE PÅ:  
Prins Charles hilser på Lars Hjetland, som overlede angrepet på Utøya den 22. juli i fjor, på Nobels fredssenter tirsdag. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
HILSTE PÅ: Prins Charles hilser på Lars Hjetland, som overlede angrepet på Utøya den 22. juli i fjor, på Nobels fredssenter tirsdag. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I anledning prins Charles og Camillas norgesbesøk hadde prinseparet selv tatt initiativ til å møte overlevende etter tragedien på Utøya.

- Jeg tror vi må ta det som et uttrykk for at 22. juli berørte langt utover landets grenser, og at det er ett av de mest alvorlige politiske angrepene vi har opplevd i den vestlige verden på svært langt tid, sier AUF-leder Eskil Pedersen til NTB om samtalen med de kongelige.

Ti AUF-ere møtte prinsen, hertuginnen samt den norske kongen og dronningen på Nobels Fredssenter i Oslo til samtaler om hva ungdommene hadde opplevd, framtiden og engasjement blant unge i Norge.

- Lett og ledig - De var veldig varme mennesker og deltok mye i samtalene. Praten med de kongelige gikk lett og ledig, og de var hyggelige, personlige og uhøytidelige. Det ble sikkert noen tårer, men mye latter også, sier Pedersen.

Samtalene dreide seg blant annet om hvordan Norge hadde reagert på 22. juli, om hvordan ungdommen hadde tatt hverdagen tilbake, og om hvordan ungdomsengasjementet hadde blomstret etter hendelsen.

- Vi sa at det å oppleve noe meningsløst blir lettere å håndtere hvis det som skjer etterpå gir mening, sier Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.