- JEG HAR BLITT SKUTT: Charles Kinsey forteller om skuddepisoden: - Jeg løftet henda i været og sa «Jeg har blitt skutt». Video: Reuters Vis mer

Charles skulle hente autist som hadde rømt. Ble skutt av politiet: - Jeg lå der med armene i været

Saken etterforskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Charles Kinsey (47) jobber i et gruppehjem i Miamia i USA. Der er han adferdsterapaut, og mandag denne uken dro han ut for å finne en 23 år gammel autistisk pasient som hadde hadde rømt fra en gruppe pasienter.

Kinsey fant 23-åringen sittende i gata med en lekebil, men så dukket plutselig politiet opp og ba ham legge seg ned på bakken.

- Ikke behov for våpen

En video som er tatt av hendelsen viser hvordan Kinsey ligger på gata med armene i været, med den autistiske mannen sittende ved sin side, mens politiet peker våpnene sine mot ham.

- Alt han har er en lekebil. En lekebil. Jeg er adferdsterapaut i et gruppehjem, ropte Kinsey til politiet.

I et intervju med 7News i Miami sier Kinsey at han føyde seg etter politiets kommandoer.

- Og mens jeg ligger der på bakken med hendene oppe så forteller jeg ham(poltibetjenten, journ.anm): «Sir, det er ikke noe behov for våpen. Jeg er ubevæpnet, han er en autistisk gutt. Han har en lekebil i hånden sin», forteller Kinsey.

Han var mer bekymret for den autistiske mannen enn for seg selv.

- Jeg tenkte at så lenge jeg lå der med hendene oppe så kommer de ikke til å skyte meg. Det var det jeg tenkte. De kommer ikke til å skyte meg. Jeg tok feil, sier Kinsey.

SKUTT: Charles Kinsey viser hvordan han lå da han ble skutt av politiet. Foto: WSVN via AP / NTB scanpix
SKUTT: Charles Kinsey viser hvordan han lå da han ble skutt av politiet. Foto: WSVN via AP / NTB scanpix Vis mer

Visste ikke hvorfor han skjøt

For det hele endte med at politibetjenten avfyrte fire skudd. Minst ett av dem traff Kinsey i beinet.

- Da jeg ble truffet så lå jeg der med armene i været, sier Kinsey.

Etter at skuddene ble avfyrt ble både Kinsey og den autistiske mannen lagt i håndjern. Ifølge Kinsey skal politibetjenten som avfyrte skuddene ha fremstått noe forvirret etter hendelsen.

- Jeg spurte ham hvorfor han skjøt meg. Han sa: «Jeg vet ikke» sier Kinsey.

Kinsey ble etterhvert sendt til sykehus og er på bedringens vei. Også den autistiske mannen har havnet på sykehus som følge av hendelsen.

- Han er traumatisert. Uheldigvis er han på sykehus på grunn av dette, sier sjefen for gruppehjemmet, Clint Dower.

Kinsey gjorde alt rett

John Rivera, lederen for politiets fagforening i Miami, sa under en pressekonferanse torsdag at Kinsey hadde gjort alt rett, og at politiet hadde siktet på pasienten fordi de fryktet han hadde et våpen og planla å skade Kinsey.

Årsaken til at politiet i det hele tatt rykket ut var at noen hadde ringt nødtelefonen og sagt at det var en væpnet, suicidal person i området.

- Bevegelsene til den hvite personen gjorde at det så ut som han var i ferd med å føre et våpen mot Kinsey. Dette er en sak der en politibetjent har forsøkt å redde Kinseys liv, og så kom uheldigvis skuddet hans på avveie, sier Rivera.

Saken bli nå etterforsket og Kinsey har engasjert advokaten Hilton Napoleon, som mener at politibetjenten burde bli sparket.

- Det finnes ingen grunn til å skyte mot en mann som holder hendene sine oppe og forsøker å hjelpe, sier Napoleon til Washington Post.

Hendelsen er trolig det siste det amerikanske politiet ønsker seg i en problematisk tid. Politidrap, opptøyer og spørsmålet om politiet behandler svarte dårlige enn andre, har preget nyhetene i lengre tid.