Charles sparker privatsekretæren

LONDON (Dagbladet): Etter å ha arbeidet først for prinsesse Diana og deretter for Charles siden 1985, har privatsekretæren, tidligere orlogskaptein Richard Aylard, nå fått sparken. Aylard gråt da han fortalte sin egen stab om avskjeden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Richard Aylard var rådgiveren som anbefalte prins Charles å stå fram i et BBC-intervju og innrømme utroskap med Camilla Parker Bowles. Denne innrømmelsen mener mange, blant dem dronning Elizabeth, har skadd monarkiet.

«Skurk»

Den politiske kommentatoren Bruce Anderson, som er en venn av statsminister John Major, har kalt Aylard en «skurk» som har «skadd monarkiet mer enn noen annen person dette århundre».

Men Prins Charles var den som til sjuende og sist avgjorde at han ville stå fram med sin bekjennelse. Da det gikk galt ga han privatsekretæren skylden.

Britiske aviser hevder at Aylard også lekket opplysninger fra skilsmisseforhandlingene. Det gjaldt brevet fra dronningen om at prinsen og prinsessen måtte skilles raskt, og det gjaldt datoen for skilsmissen.

Camilla-kampanje

Etter skilsmissen var Aylard med på å få Camilla Parker Bowles fram i nyhetene fordi han mente det kunne gjøre henne mer populær. Han trodde britene ville godta henne lettere da, men i stedet opplevde han at en rekke meningsmålinger viste at britene ikke ville ha Camilla som dronning og at de mente Charles skulle holde elskerinnen i bakgrunnen.

Nære venner

Aylard arbeidet for prinsesse Diana i fire år fra 1985. Deretter gikk han over til Charles' gruppe og ble prinsens privatsekretær med en lønn på 800 000 kroner i året pluss skolepenger til barnas utdanning.

Aylard og prinsen ble nære venner, inntil presset fra dronningen og hennes rådgivere førte til at han fikk sparken.