Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Charles Taylor avlyser møte med utsendinger

Et møte mellom Liberias president Charles Taylor og en vestafrikansk delegasjon fredag ble avlyst da Taylor reiste ut av hovedstaden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- President Taylor er i Buchanan fordi det er kamper der. Det er det vi har fått opplyst, sa Ghanas utenriksminister Addo Akudo Addo, som er med i delegasjonen som kom til Liberia for å kreve at Taylor går av. Addo gjorde det klart at delegasjonen venter å møte Taylor lørdag.

Buchanan er Liberias nest største by, om lag 100 kilometer øst for hovedstaden Monrovia. Tidligere denne uka ble det opplyst at opprørsstyrkene hadde erobret byen.

Delegasjonen som kom til Monrovia fredag, består av tre vestafrikanske utenriksministere og generalsekretæren i det vestafrikanske økonomiske forbundet ECOWAS.

På et vestafrikansk toppmøte fredag ble det besluttet å sende en fredsstyrke, og at Taylor må forlate landet senest tre dager etter at styrken er på plass.

Nigeria vil gi Taylor asyl, og han har selv sagt at han vil ta imot tilbudet. Likevel er det stadig flere som tviler på at han forlater landet innen fristen han har fått.

(NTB-AFP)