Charles' Watergate?

Vi er vant med skandaler i den britiske kongefamilien, men nå truer et forsvunnet lydbånd med å undergrave monarkiets framtid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR åpnet dronning Elizabeth II som vanlig det britiske parlamentet, med all den pomp og prakt hundrevis av års tradisjon har bygd opp rundt monarkiet og verdens eldste demokrati. Men kongehusets håndtering av Paul Burrell-saken og de etterfølgende utrolige historiene fra St. James Palace, har gitt Windsor-familien dype sår. Sår som kanskje ikke blir leget - og det er prinsen av Wales, tronarvingen Charles, som framstår med de dypeste sårene.

I utgangspunktet var det dronningen som ble mistenkeliggjort for sin plutselige inngripen som førte til at Dianas hovmester ble blankt frifunnet. Men dronningen har i ettertid gitt en troverdig forklaring på hvorfor: Hun var ført bak lyset av politiet.

Dermed ble søkelyset rettet mot kronprins Charles og hans St. James Palace. Og de britiske sensasjonsavisene er ikke knuslete med betaling for gode oppslag: Ut av skapene veltet historier om inn- og utsmugling av elskere og homoseksuelle prostituerte i de kongelige palasser, diverse skandaler om hofflivet ellers, hvori opptatt prins Philips brev til Diana hvor han kalte henne et ludder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer