Charlie fri fra torturen

Etter tolv år som «dansende» turistattraksjon kan den bulgarske bjørnen Charlie endelig gå på alle fire.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går var et tolv år langt bjørnehelvete over for den lodne bamsen Charlie. Da ble han kvitt lenkene og neseringen som har påført ham smerter dag og natt, og den 280 kilo tunge brunbjørnen kunne endelig bevege seg på alle fire igjen, melder nyhetsbyrået AP.

Tortur

Nordmenn som har besøkt Sofia kan ha fått et glimt av Charlie. Siden 1992 har han blitt tvunget til å «danse» for turister langs gatene i den bulgarske hovedstaden.

Men bak den dansende turistfasaden har det skjult seg en grusom bjørneskjebne.

Charlie har nemlig aldri danset, men beveget seg i smerter hver gang eieren rykket i den to meter lange lenka som var festet til en ring gjennom nesa. Hver eneste dag var dyret tvunget ut i gatene, mens han om nettene var lenket fast til en solid trestamme, med minimalt å spise.

Kjøpt fri

Det var dyrevernbevegelsen Four Paws Foundation som befridde Charlie fra torturen. Det er ikke lov å holde bjørner som dansende turistfeller i Bulgaria, men flere bryter forbudet. Organisasjonen startet derfor en kampanje i vår for å komme problemet med de dansende bjørnene til livs.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer