Charlie har tre mødre

Og mødrene er søstre!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Alex kunne ikke får barn. Men med hjelp av magen til den ene søsteren og eggene til den andre, klarte London-jenta det likevel.

Alex´ tvillingsøster Charlotte sa seg villig til å donere bort egg, mens den andre søsteren, Helen, tilbød seg å låne ut livmoren sin. Lille Charlie kom til verden for tre uker siden. Skapt av sæd fra Shaun, egg fra Charlie og født av Helen. Men fullt og helt Alex og Shauns likevel.

- Han er en engel. Jeg står i evig takknemlighetsgjeld til søstrene mine, sier Alex til BBC News.

Alex var 28 år da hun og ektemannen Shaun bestemte seg for å stifte familie. Men da hun fikk diagnosen kreft og begynte på kjemoterapi, mistet hun muligheten til å bli gravid på naturlig vis.

- Det var mer opprivende enn kreften i seg selv, sier den engelske kvinnen.

Da søstrene sa de ville stille opp, trodde Alex nesten at det var en spøk. Men det var det altså ikke. Prøverørsbehandlingen hadde 25 prosent sjanse for å lykkes, men Helen ble gravid etter første forsøk.

Selv om Helen bar på Charlie i ni måneder, hadde hun ingen kvaler med å gi gutten over til søsteren da han ble født.

- Jeg var bare magemor. Jeg bare bar barnet for Alex og så ikke på det som å gi ham bort, sier 35-åringen, og hevder hun ville ha gjort det igjen.

Også Charlotte er overlykkelig på tvillingsøsterens vegne.

- Det faktum at vi er tvillinger betyr så mye. Dette er det nærmeste vi kunne komme at det er hennes eget barn. Jeg trenger ikke eggene mine lenger, jeg har hatt mine barn, sier hun til TV-kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer