- HAR GJORT VÅR JOBB: Charlie Hebdos redaktør, utgiver og tegner, Laurent Sourisseau, sier til magasinet Stern at han mener bladet har gjort sin jobb når det gjelder å forsvare prinsippene deres om at enhver kan tegne hva de har lyst til. Foto: NTB Scanpix
- HAR GJORT VÅR JOBB: Charlie Hebdos redaktør, utgiver og tegner, Laurent Sourisseau, sier til magasinet Stern at han mener bladet har gjort sin jobb når det gjelder å forsvare prinsippene deres om at enhver kan tegne hva de har lyst til. Foto: NTB ScanpixVis mer

Charlie Hebdo-redaktør om Muhammed-tegninger: - Nå er det andres tur

Vil ikke lenger bli sett på som et blad som er spesielt kritiske overfor den islamske religion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det franske satiremagasinet Charlie Hebdo vil ikke lenger bli sett på som et blad som er spesielt kritiske overfor den islamske religion.

I januar ble tolv personer, inkludert sjefredaktøren, tre tegnere og to politifolk, drept i et angrep mot bladets redaksjonslokaler.

- Vi har tegnet Muhammed for å forsvare våre prinsipper om at enhver kan tegne hva de har lyst til. Det er litt rart, det forventes av oss at vi skal utøve en frihet som ingen andre tør å bruke. Nå har vi gjort vår jobb. Vi har forsvart retten til å lage karikaturer. Nå er det andres tur, sier Laurent Sourisseau til magasinet Stern.

Sourisseau er redaktør, utgiver og tegner i Charlie Hebdo, og han signerer sine tegninger med navnet Riss.

Han fastholder at magasinet har rett til å kritisere alle religioner, men han ønsker ikke at bladet skal bli sett på som et magasinet som kritiserer islam spesielt.

- De feil man kan anklage islam for å inneholde, det kan man også finne i alle andre religioner, sier Laurent Sourisseau.

Han var selv til stede under redaksjonsmøtet som ble angrepet og overlevde det hele ved å spille død.

(NTB)