Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Charlot (22) til Dagbladet: - Vi har fått streng beskjed om å være inne

USA i alarmberedskap før «Snowmageddon».

I USA: Den norske studenten Charlot Daysh venter på uværet i New York. Foto: Privat
I USA: Den norske studenten Charlot Daysh venter på uværet i New York. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den norske studenten Charlot Daysh (22) skulle ha vært på universitetet i New York i dag.

I stedet sitter hun på et hotell sammen med foreldrene som er på besøk i byen og venter på det mye omtalte uværet som nærmer seg.

- Vi har fått mange e-mailer fra universitetet med advarsler og informasjon om at det er viktig å være forsiktig. Vi har fått streng beskjed om å holde oss inne og de har oppfordret oss til å kjøpte masse mat, sier hun på telefon til Dagbladet.

- Spente og nervøse Det er liten tvil om hva som er dagens store samtaleemne.

- Alle snakker om det. Folk virker litt spente og nervøse. Det har også vært enormt mye snakk om stormen i media. Det er det eneste de har snakket om i to dager.

Daysh forteller at været fram til nå har vært «som en vanlig vinterdag i Norge med snø».

- Det blåser litt, men jeg tror aldri skoler i Norge hadde stengt slik som her. Vi synes ikke det har vært så ille.

Venter på stormen Kommunikasjon - og journalistikkstudenten forteller at hun dro på shopping, da det viste seg at det ikke ble noe skole.

- Der stengte de butikkene en etter en, vi var nesten de eneste der. De ansatte virket veldig bekymret.

Daysh sier at det gjentas på nyhetene at man ikke må undervurdere stormen.

- Jeg er spent på om det blir så ille som de sier. De tar det veldig alvorlig. De sier at det verste ikke har kommet ennå, så det kan bli mye verre for alt en vet.  
 
Stille før stormen Nordøstkysten av USA venter nå på det som omtales som tidenes snøstorm, som etter alle solemerker blir den verste dette århundret.

Ifølge National Weather Service er det ventet fra 50 til 80 centimeter snø i løpet av de neste 36 timene, og kuling med storm i kastene. I enkelte områder kan det komme opp mot en meter snø.

35 millioner mennesker på nordøstkysten av USA venstes å bli rammet av snøfallet. Ingen av dem kan påstå at de ikke har blitt advart om snøstormen, som er døpt blant annet «Snowmageddon» og «Icezilla» blant TV-meteorologene.

Mer enn 6000 flyavganger er kansellert, og det er erklært unntakstilstand i New York, New Jersey og Connecticut. Folk oppfordres til å holde seg innendørs, og det gis bøter på 300 dollar for å kjøre bil.