Charlotte (28) valgte en annen restaurant

Det første Charlotte Guirlet (28) gjorde da hun fikk melding om terrorangrepet, var å ringe sin mor i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): - Jeg og min mann spiser ofte på Brasseriet i Rue de la Fountaine Au Roi. Denne fredagen valgte vi en annen restaurant. Det er vi svært glade for. Der er rart å være her å se skuddsårene i vinduene. Det føles litt uvirkelig, sier Charlotte Guirlet.

Hun har norsk mor, men har selv vokst opp i Frankrike. De siste åra har hun bodd i Paris, først noen få meter fra stedet hvor to restauranter ble angrepet fredag kveld. Nå bor hun noen minutters gange fra stedet. Hun jobber som advokat med arbeidsrett som spesialfelt.

TENNER LYS: Charlotte Guirlet var på åstedet hvor det er lagt ned blomster og tent lys for de som ble drept fredag kveld. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet
TENNER LYS: Charlotte Guirlet var på åstedet hvor det er lagt ned blomster og tent lys for de som ble drept fredag kveld. Foto: Frank Karlsen/Dagbladet Vis mer

Få siste nytt om terrorangrepene i Paris i vårt livestudio hele dagen her

- Hørte sirenene - Vi var på veg hjem da vi hørte sirenene. Så kom det melding på telefonen om et terrorangrep. Det første jeg gjorde var å ringe min mor i Oslo for å fortelle at alt var bra med oss. Deretter snakket jeg med min søster som også bor i Paris. Hun visste at vi ofte spiste på en av restaurantene som ble vist på TV.

Dagbladet er tilbake utenfor restauranten sammen med Charlotte Guirlet. Hun ser flere skuddhull i vindusglassene. Foran restauranten er det tent mange lys. Mange står stille og leser på lapper og tenker på det dramatiske som skjedde her for bare noen timer siden.

- Vi går ofte her hvor fordi det er et koselig område av Paris med mange gode restauranter. Det er helt vanlig at vi går ut fredag kveld når arbeidsuka er ferdig, sier hun.

- Stille Hun ble sittende oppe nesten hele natt til lørdag for å følge utviklingen på TV.

- Jeg har nesten ikke sovet. Om morgenen gikk jeg som vanlig ut til vår lokale brødbutikk for å kjøpe ferske baguetter. Det var så stille, og de jeg møtte på min veg snakket i telefonen. Det var en helt merkelig stemning.

Charlotte Guirlet har snakket med en venninne som hadde flere bekjente i kosertlokalet som også ble angrepet. Hun er redd hun også kan kjenne andre som er blitt rammet. Nå er hun opptatt av at terroristene ikke må få vinne byen som hun elsker mer enn noen annen by.

- Så meningsløst - Vi skal fortsette å gå ut for å feste, vi skal drikke vin og vi skal ta byen tilbake. Jeg må innrømme at jeg kjenner på en liten frykt inne i meg, men den frykten vil jeg jage bort. Vi må gjøre det samme som etter attantatet mot Charlie Hebdo. Da samlet folk seg på Place de la Republique og viste fram store bokstaver som sa «NOT AFRAID».

- Denne gangen skjedde det på en annen måte. Terroristene angrep helt tilfeldige mennesker, ikke symbolpersoner som karikaturtegnerne og polititjenestemenn. Det virker helt meningsløst, og det er så uendelig trist, sier Charlotte Guirlet.