Sian-demonstrasjonene

Charlotte (33) angrepet: - De ville ta meg

Charlotte (33) forteller at hun konfronterte motdemonstranter da hun så dem kaste gjenstander etter politihester ved Oslo domkirke. - Da kom de løpende mot meg, sier hun.

- ANGREPET: Det var her ved Espresso House like over Oslo Domkirke at Charlotte (33) forteller at hun ble angrepet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
- ANGREPET: Det var her ved Espresso House like over Oslo Domkirke at Charlotte (33) forteller at hun ble angrepet. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var bare en tur i sentrum. Jeg tok verken del i Sian-markeringen eller motdemonstrasjonene, men da jeg så at flere av dem kastet gjenstander etter politihester ved Domkirken, tenkte jeg: «Hva faen er dette for en oppførsel?». Jeg klarte ikke å dy meg. Da måtte jeg konfrontere dem, sier hun til Dagbladet.

33 år gamle Charlotte, som ikke ønsker å stå fram med fullt navn og bilde i frykt for å bli gjenkjent av de involverte, forteller at hun gikk bort for å snakke med dem. Da skal de ha begynt å rope skjellsord etter henne, blant annet «jævla hore», forteller hun.

- De begynte å gå mot meg, og jeg trakk meg tilbake. Men det hjalp ikke, de var innstilt på å ta meg, sier hun.

- En ti minutters kamp

Charlotte forteller at ting deretter skjedde raskt. Hun skal ha blitt dyttet opp mot et av Espresso House sine butikkvinduer ved Kirkeristen, og flere skal ha samlet seg rundt henne.

- Flere personer gikk løs på meg, mange tilsynelatende unge. Det oppsto totalt kaos, en ti minutters kamp, sier hun.

Ifølge 33-åringen, som beskriver seg selv som en liten og skjør person, skal også mange ha kommet mellom henne og motparten for å forsvare henne, blant dem flere vektere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer