- Charlotte observert ved fossefall

Fredag ble det funnet en bukse og undertøy i elva Fardøla i Øvre Årdal. Charlotte Moene (17) kan være observert gående ved fossefallet like ved.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØVRE ÅRDAL (Dagbladet.no): Etter det Dagbladet.no erfarer skal klærne som ble funnet i elva Fardøla i Øvre Årdal være en bukse og et undertøysplagg. Det opplyser personer sentralt i forsvinningssaken til Dagbladet.no.

Dagbladet.no vet at det har det kommet ubekreftede opplysninger om at savnede Charlotte Moene (17) er observert ved fossefallet som danner elva dagen hun ble savnet - mandag denne uka da hun skulle innom sin biologiske far før hun skulle reise på ferie med besteforeldrene sine.

Klærne undersøkes

Klesplaggene er bragt til Årdal lensmannskontor. Der skal de tørkes og undersøkes for mulige spor.

- Vi skal undersøke om dette er klærne til savnede Charlotte Moene (17). Vi skal også få eksperter til å undersøke om det er mulig å hente ut DNA-spor eller andre opplysninger fra klesplagget, sier konstituert lensmann i Årdal Helge Øvstetun til Dagbladet.no.

Han ønsker ikke å kommentere hva slags eller hvor mange klesplagg det er snakk om eller opplysningen om at Moene skal være observert ved fossefallet. Fossefallet er unormalt sterkt til juli å være. Øvstetun sier på generelt grunnlag det er fullt mulig å få klærne revet av kroppen under slike vannforhold.

- Vi har hørt fra eksperter at visst nok skal veldig lite strøm til før klær kan slites av, sier han.

Leteleder fant klesplagg

FUNN: I denne fossen fant Rune Blikken, beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp, klærne som kan tilhøre savnede Charlotte Moene. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
FUNN: I denne fossen fant Rune Blikken, beredskapsansvarlig i Norsk Folkehjelp, klærne som kan tilhøre savnede Charlotte Moene. FOTO: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Det var beredskapsleder for leteaksjonen etter 17-åringen, Rune Blikken i Norsk Folkehjelp i Årdal, som fant klesplaggene fredag kveld i 22.30-tida .

- Jeg og en kollega bestemte oss for å ta en ekstra runde i området. Da så vi noe mistenkelig i vannet. Vi trodde først det var plast, men det viste seg å være et klesplagg, sier Blikken.

Han ønsker ikke å kommentere hva slags klær eller hvor mange plagg han fant.

Dykkere har saumfart resten av elva i dag, men det har endt resultatsløst. Elva starter med et voldsomt fossefall som skaper sterke strømninger i elva.

- Det har vært ekstremt vanskelige arbeidsforhold ved fossefallet, så det er et par, tre områder de ikke har kommet til ennå, sier Blikken.

Selv om leteaksjonen på land nå er avsluttet, oppfordrer han befolkningen i bygda til å ta seg en runde og titte etter jenta ved ledige anledninger.

Starter avhør

Kripos ankom den lille bygda fredag for å organsiere og systematisere etterforskningen av forsvinningsgåten. Arbeidet har ført til at politiet kan starte de første avhørene i saken i morgen.

- Charlotte observert ved fossefall

- I morgen blir det en ren etterforskningsdag for oss. Vi skal starte vitneavhør av alle som kan ha opplysninger i forsvinningssaken. Det gjelder familie, venner og andre som kan sitte med informasjon, sier Øvstetun.

Beredskapsleder Blikken forteller at morgendagen antakelig blir en hviledag for letemannskapene.

- Vi avventer at det skal komme en miniubåt som skal søke i bunnen av Årdalsvatnet. På grunn av et teknisk problem kan den ikke komme før på tirsdag, sier han.

SAVNET: Charlotte Moene har vært savnet siden mandag denne uka.
FORTSATT SAVNET: I morgen begynner politiet formelle avhør i Charlotte Moene-saken.
OBSERVERT: Ved denne fossen er Charlotte Moene observert, etter det Dagbladet.no erfarer.