Coronavirus:

Charlotte og 1800 andre har meldt seg til helsetjeneste

Etter at det i går ble etterlyst helsepersonell har responsen vært enorm. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forteller at han er utrolig takknemlig for alle som vil bidra.

MELDT TIL TJENESTE: Charlotte Danielsen (30) ønsker å hjelpe i helsevesenet nå som hennes oppdrag som fotograf er avlyst. Foto: Privat
MELDT TIL TJENESTE: Charlotte Danielsen (30) ønsker å hjelpe i helsevesenet nå som hennes oppdrag som fotograf er avlyst. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag gikk byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen (Ap) ut og etterlyste Oslo-borgere med helsefaglig kompetanse, som ikke allerede er i aktiv tjeneste, til å melde seg til innsats i helsevesenet.

Byrådslederen beskrev tirsdag situasjonen som presset, og skisserte en krevende situasjon i overskuelig framtid.

- Vi krever minimum et fagbrev som helsefagarbeider, og vi oppfordrer alle som kan til å bidra i den store dugnaden vi har foran oss, sa han til TV 2.

I den forbindelse ble det opprettet et eget registreringsskjema.

- Rørt og takknemlig

I ellevetida tirsdag har hele 1836 registrert seg hos Oslo kommune, forteller Johansen til Dagbladet.

- Responsen er over all forventning, og jeg er veldig rørt og takknemlig overfor alle som har meldt seg til tjeneste for innbyggerne i Oslo. Vi vil ta kontakt med dem som har meldt seg så fort vi har oversikt over hvem som kan bidra til å hjelpe. Vi må matche behov og kandidater slik at vi sikrer rett kompetanse på rett sted, noe som kan ta litt tid, forteller han.

Byrådslederen forklarer at det er behov for alt fra å svare på coronatelefonen til å gå inn i vanlig turnusarbeid. Derfor er alle som har helsefaglig erfaring velkommen til å registrere seg. Hvor mange personer det er behov for er uklart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer