Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Charlottes brev går verden rundt

Sjuåringen langer ut mot Lego-produsenten.

FARSOTT: Dette brevet som er signert Charlotte Benjamin (7) har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Foto: Sociological Images.
FARSOTT: Dette brevet som er signert Charlotte Benjamin (7) har fått mye oppmerksomhet de siste dagene. Foto: Sociological Images. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det håndskrevne brevet som er signert Charlotte Benjamin (7) er blitt hyppig delt på sosiale medier og sitert av aviser verden rundt de siste dagene.

«Jeg elsker Lego», skriver Charlotte, i brevet som faren la ut via bloggen Sociological Images.

Etter et besøk i lekebutikken reagerer sjuåringen på hvordan leketøysprodusenten henvender seg ulikt til gutter og jenter.

Ba om flere figurer - Alt jentene gjorde var å sitte hjemme, gå på stranda, og shoppe, og de hadde ingen jobber mens guttene dro på eventyr, jobbet, reddet andre, og til og med svømte med haiene, skriver Charlotte, med henvisning til de forskjellige Lego-figurene.

Derfor avslutter hun brevet med en klar oppfordring:

- Jeg vil at du skal lage flere Lego av jentefigurer og la dem få dra på eventyr og ha det gøy ok!?!

Brevet har blitt delt over 2000 ganger på Twitter, og over 4000 ganger via Socal Images' facebook-profil.

Lego mener på sin side at det ikke er riktig at de henvender seg til gutter og jenter på forskjellige måter.

- Bredt sortiment Ekstrabladet.dk har vært i kontakt med Lego som ikke ønsker å kommentere brevet konkret, men som uttaler generelt at de har mange sterke jentefigurer i sitt sortiment.

- Det er fantastisk at vi har et produkt som barn i hele verden forholder seg til. Vi får hundretusenvis av henvendelser fra barn hvert år, og vi svarer dem alle sammen. Hva vi svarer, må jenta selv få avgjøre om hun ønsker å offentliggjøre, sier pressesjef Roar Rude Trangbæk.

- Overordnet kan jeg si at vi mener at vi har et meget bredt sortiment, inkludert mange sterke kvinner, sier pressesjefen, som ikke ønsket å svare på hvorvidt han mener at de har nok kvinner i sitt sortimentet.

- I Lego City er det blant annet en kvinnelig pilot. I Lego Movie er en av hovedpersonene kvinne, og i vår serie av minifigurer finnes både en krigerkvinne, en forsker og en kvinne som dyrker ekstremsport, sier Trangbæk.

Samtidig understreker han at Lego tar alle henvendelser angående kjønnsroller seriøst - både de som kommer fra barn og de som kommer fra voksne.

- Vi tar ofte i mot ideer til forbedringer, eller til nye produkter. Alle relevante innspill går direkte til vår utviklingsavdeling, sier Trangbæk.

Hele Norges coronakart