BÅTKOLLISJON: MS Plenty (høyre) kolliderte med en fritidsbåt. En person ble fraktet bort i luftambulanse. Foto: 2400@db.no
BÅTKOLLISJON: MS Plenty (høyre) kolliderte med en fritidsbåt. En person ble fraktet bort i luftambulanse. Foto: 2400@db.noVis mer

Charterbåt og fritidsbåt har kollidert

Den erfarne seilbåtskipperen får nå behandling ved Ullevål Sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann ble skadet da en charterbåt og en seilbåt av typen Halberg-Rassy 36 med to pensjonister om bord kolliderte mellom Gåsungene og Ildjernet ved Nesodden i Oslofjorden i ettermiddag.

Hovedredningssentralen fikk melding ulykken om klokka 16.27 og redningsskøyta Stormbull kom til stedet etter om lag 15 minutter. Den skadde ble tatt under behandling ombord underveis til Nesoddtangen Brygge, der et ambulansehelikopter ventet, midt på den rusjtidstravle bussterminalen.

- Mannen som var om bord i turseileren har fått skader i ansiktet, men har ellers førlighet i kroppen, sier skipsfører på redningsskøyta Stormbull, Rune Pedersen, til Dagbladet.

Charterbåten heter MS Plenty og tar 30 til 60 gjester.

Thomas Tjølsen styrte MS Plenty da ulykka skjedde. Han forteller at fritidsbåten plutselig forandret retning og turnet brått over. De to båtene skal ha truffet hverandre med en hastighet på rundt 7-8 knop.

- Den havnet over i min posisjon, det gikk veldig fort, sier Tjølsen til Dagbladet på telefon.

Tjølsen ble igjen om bord i MS Plenty, mens de to andre som var i charterbåten gikk over i fritidsbåten for å hjelpe til.

- Sovnet ikke Dagbladet har vært i kontakt med sønnen til seilbåtskipperen.

- Det har blitt sagt at min mor har uttalt at han hadde sovnet ved roret, det stemmer ikke. Hun har ikke uttalt dette, for hun vet ikke hva som skjedde; hun lå og sov da de to båtene smalt inn i hverandre, forteller sønnen, som ikke ønsker å ha navnet sitt på trykk i avisa.

HELIKOPTER: Den skadde ble transportert med helikopter vekk fra stedet. Foto: 2400@db.no
HELIKOPTER: Den skadde ble transportert med helikopter vekk fra stedet. Foto: 2400@db.no Vis mer

Han ønsker å presisere at den eneste som vet hva som egentlig skjedde er faren:

- Og han ligger nå på post-operativ avdeling på Ullevål Sykehus, når han blir utskrevet derfra, får vi vite hva som egentlig skjedde, mener sønnen.

Han forteller at faren er en svært erfaren seiler:

- Han har seilt over store deler av verden de siste tredve årene, blant annet har han seilt mellom skottland og Norge, og han har krysset Atlanteren fra USA til Norge, forteller sønnen.

Han forteller at foreldrene var på vei ut på den første seildagen i en lengre sommerferietur, da det skjebnesvangre uhellet skjedde.

- Mannen på ca 76 år er innlagt med moderate skader, og familien er underettet, sier kommunikasjonsrådgiver ved Oslo Universitetsykehus, Hans Jacob Moe, til Dagbladet.

MS PLENTY: Charterbåten MS Plenty var involvert i ulykka. Det skal ha vært 30 personer ombord, men ingen av dem skal være skadd. Faksimile: cruisebatene.no
MS PLENTY: Charterbåten MS Plenty var involvert i ulykka. Det skal ha vært 30 personer ombord, men ingen av dem skal være skadd. Faksimile: cruisebatene.no Vis mer