Charterfly landet uten problemer

Et charterfly med 151 mennesker om bord landet rett etter klokka 10 på Kastrup lufthavn i København. Flyet fikk problemer med hjulene da det lettet fra Gardermoen i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det var knyttet stor spenning til landingen etter at piloten meldte om problemer med hjulene. Flyet, et Boeing 737 fra Air Europe på vei til Malaga, fikk problemer rett etter at det tok av fra Gardermoen klokka 7.30 i dag.

Flyet landet på normal måte, og landingen gikk uten problemer av noe slag.

- Det har landet trygt, og står stille på rullebanen, sier en tjenestekvinne på Kastrup.

Flyet måtte sirkle vel en time over Københavns lufthavn for å bruke opp drivstoff før nødlandingen.

Brann- og redningsmannskaper var satt i i beredskap før nødlandingen, og luftfartsmyndighetene på Kastrup hadde slått såkalt standby 2-alarm, som er alvorligere enn ved normale nødlandinger. En slik alarm slås som regel bare seks-sju ganger i året, ifølge flyplassmyndighetene.

Verken kontrolltårnet på Gardermoen eller flygeren vet hva som skjedde da flyet lettet. Ett av hjulene kan ha punktert, eller så kan flyet ha fått problemer med hydraulikken i understellet. Ifølge tårnet på Gardermoen ble det funnet rester av gummi på rullebanen like etter take-off. Flyet fløy fra Gardermoen til Kastrup med understellet ute.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer