Charterfly landet uten problemer

Et charterfly med 151 mennesker om bord landet rett etter klokka 10 på Kastrup lufthavn i København. Flyet fikk problemer med hjulene da det lettet fra Gardermoen i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var knyttet stor spenning til landingen etter at piloten meldte om problemer med hjulene. Flyet, et Boeing 737 fra Air Europe på vei til Malaga, fikk problemer rett etter at det tok av fra Gardermoen klokka 7.30 i dag.

Flyet landet på normal måte, og landingen gikk uten problemer av noe slag.

- Det har landet trygt, og står stille på rullebanen, sier en tjenestekvinne på Kastrup.

Flyet måtte sirkle vel en time over Københavns lufthavn for å bruke opp drivstoff før nødlandingen.

Brann- og redningsmannskaper var satt i i beredskap før nødlandingen, og luftfartsmyndighetene på Kastrup hadde slått såkalt standby 2-alarm, som er alvorligere enn ved normale nødlandinger. En slik alarm slås som regel bare seks-sju ganger i året, ifølge flyplassmyndighetene.

Verken kontrolltårnet på Gardermoen eller flygeren vet hva som skjedde da flyet lettet. Ett av hjulene kan ha punktert, eller så kan flyet ha fått problemer med hydraulikken i understellet. Ifølge tårnet på Gardermoen ble det funnet rester av gummi på rullebanen like etter take-off. Flyet fløy fra Gardermoen til Kastrup med understellet ute.

(Dagbladet :på nettet/NTB)