Charterfly på vei til Norge måtte lande etter tre minutter i lufta

Passasjer ropte at det brant på vingen.

LANDER PÅ SOLA: SAS-flyet som lørdag ettermiddag måtte sikkerhetslande på Kreta, er på vei igjen til Norge. Flyet lander på Sola flyplass i Stavanger i kveld. Foto: Eivind Pedersen / SAS
LANDER PÅ SOLA: SAS-flyet som lørdag ettermiddag måtte sikkerhetslande på Kreta, er på vei igjen til Norge. Flyet lander på Sola flyplass i Stavanger i kveld. Foto: Eivind Pedersen / SASVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et SAS-fly på vei fra Chania på Kreta til Stavanger måtte snu og lande etter tre minutter i lufta i ettermiddag.

En passasjer advarte feilaktig om at det brant på flyets vinge.

- Helt normalt Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS opplyser til Dagbladet at det ikke var noe brann på flyets vinge, og at alt viste seg å være i orden på flyet.

- Det er ventiler som regulerer drivstoffnivået ved full tank og deretter slipper dette ut ved flyets vinge. I høy fart kan det se ut som damp, men det var absolutt ikke noe tilløp til brann. Passasjeren varslet kabinpersonalet som igjen varslet pilotene. De bestemte seg for å snu og lande etter at flyet hadde vært i lufta cirka tre minutter, sier Johansen.

Johansen mener pilotene gjorde helt rett i å snu.

- Det var definitivt riktig å gjennomføre en sikkerhetslanding, fordi en passasjer mente å ha sett noe. Det gjorde at det ble litt dramatikk i kabinen, sier Johansen.

140 passasjerer Etter det ble gjennomført en sikkerhetssjekk på flyplassen i Chania, viste det seg at alt var normalt med maskineriet. Flyet er nå på vei til Norge, og er forventet å lande i Stavanger 22.57.

Ifølge Fædrelandsvennen var det 140 passasjerer om bord på flyet, som ble chartret av Apollo Norge.

Flyet er av typen Boeing 737-700 og tilhører SAS. Dette er et kort- og mellomdistanse tomotors jettfly.