Charterfly på vei til Norge måtte lande etter tre minutter i lufta

Passasjer ropte at det brant på vingen.

LANDER PÅ SOLA: SAS-flyet som lørdag ettermiddag måtte sikkerhetslande på Kreta, er på vei igjen til Norge. Flyet lander på Sola flyplass i Stavanger i kveld. Foto: Eivind Pedersen / SAS
LANDER PÅ SOLA: SAS-flyet som lørdag ettermiddag måtte sikkerhetslande på Kreta, er på vei igjen til Norge. Flyet lander på Sola flyplass i Stavanger i kveld. Foto: Eivind Pedersen / SAS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et SAS-fly på vei fra Chania på Kreta til Stavanger måtte snu og lande etter tre minutter i lufta i ettermiddag.

En passasjer advarte feilaktig om at det brant på flyets vinge.

- Helt normalt Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS opplyser til Dagbladet at det ikke var noe brann på flyets vinge, og at alt viste seg å være i orden på flyet.

- Det er ventiler som regulerer drivstoffnivået ved full tank og deretter slipper dette ut ved flyets vinge. I høy fart kan det se ut som damp, men det var absolutt ikke noe tilløp til brann. Passasjeren varslet kabinpersonalet som igjen varslet pilotene. De bestemte seg for å snu og lande etter at flyet hadde vært i lufta cirka tre minutter, sier Johansen.

Johansen mener pilotene gjorde helt rett i å snu.

- Det var definitivt riktig å gjennomføre en sikkerhetslanding, fordi en passasjer mente å ha sett noe. Det gjorde at det ble litt dramatikk i kabinen, sier Johansen.

140 passasjerer Etter det ble gjennomført en sikkerhetssjekk på flyplassen i Chania, viste det seg at alt var normalt med maskineriet. Flyet er nå på vei til Norge, og er forventet å lande i Stavanger 22.57.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer