Charterfly på vei til Thailand måtte snu over Russland

Måtte snu etter melding om tekniske problemer i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et Ving-fly på vei fra Stockholm til Phuket måtte snu i lufta over Russland, melder Aftonbladet.

- Noe indikerte tekniske problemer, og flyet er på vei tilbake til Arlanda nå, opplyser Barbro Holmberg, pressetalskvinne for Ving, overfor avisa.

Flyet, en Airbus 330-300, lettet ifølge avisa fra Arlanda ved 14-tida mandag, og hadde beveget seg over grensa til Russland innen det tre timer seinere ble bestemt at flyet måtte vende om.

- Det var en værradar om bord i flyet som indikerte et teknisk problem, etter at flyet hadde vært i lufta i tre timer. Det er i seg selv ikke noe farlig, men man setter alltid sikkerheten først. Piloten valgte derfor å vende om og sette kursen tilbake mot Arlanda, der teknikere vil undersøke flyet, sier Holmberg til Dagbladet.

Ving anslår at flyet vil lande ved Arlanda ved 21-tida mandag kveld.

Selskapet kan foreløpig ikke si om det befinner seg nordmenn om bord på flyet. Det er også for tidlig å si om passasjerene kommer seg på et nytt fly til Phuket i kveld.

- Det kommer an på hvor krevende det er å løse problemet. Flyet må lande så det kan bli undersøkt av teknikere før vi kan si noe mer. Dessuten må vi se om det er mulig å skaffe en ny besetning, for besetningen som er med nå kan ikke dra ut på en ny tur med en gang, sier hun.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer