Charterfly på vei til Thailand måtte snu over Russland

Måtte snu etter melding om tekniske problemer i lufta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Ving-fly på vei fra Stockholm til Phuket måtte snu i lufta over Russland, melder Aftonbladet.

- Noe indikerte tekniske problemer, og flyet er på vei tilbake til Arlanda nå, opplyser Barbro Holmberg, pressetalskvinne for Ving, overfor avisa.

Flyet, en Airbus 330-300, lettet ifølge avisa fra Arlanda ved 14-tida mandag, og hadde beveget seg over grensa til Russland innen det tre timer seinere ble bestemt at flyet måtte vende om.

- Det var en værradar om bord i flyet som indikerte et teknisk problem, etter at flyet hadde vært i lufta i tre timer. Det er i seg selv ikke noe farlig, men man setter alltid sikkerheten først. Piloten valgte derfor å vende om og sette kursen tilbake mot Arlanda, der teknikere vil undersøke flyet, sier Holmberg til Dagbladet.

Ving anslår at flyet vil lande ved Arlanda ved 21-tida mandag kveld.

Selskapet kan foreløpig ikke si om det befinner seg nordmenn om bord på flyet. Det er også for tidlig å si om passasjerene kommer seg på et nytt fly til Phuket i kveld.

- Det kommer an på hvor krevende det er å løse problemet. Flyet må lande så det kan bli undersøkt av teknikere før vi kan si noe mer. Dessuten må vi se om det er mulig å skaffe en ny besetning, for besetningen som er med nå kan ikke dra ut på en ny tur med en gang, sier hun.