Chaudhry vil ha minoriteter i SV-ledelsen

Tidligere stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry ønsker seg en nestleder med innvandrerbakgrunn i SV.

VIL HA MINORITETER I SV-LEDELSEN:Tidligere stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry ønsker seg en nestleder med innvandrerbakgrunn i SV. Her er han avbildet under nominasjonsmøte i Oslo SV, da han tapte kampen mot Heikki Holmås, i 2013.  Foto: Jacques Hvistendahl
VIL HA MINORITETER I SV-LEDELSEN:Tidligere stortingsrepresentant Akhtar Chaudhry ønsker seg en nestleder med innvandrerbakgrunn i SV. Her er han avbildet under nominasjonsmøte i Oslo SV, da han tapte kampen mot Heikki Holmås, i 2013. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Etter at SV-nestleder Inga Marte Thorkildsen sa nei til gjenvalg, leter partiet nå etter en ny nestleder. Nå har Akhtar Chaudhry sendt brev til valgkomiteen i SV der han ber om at partiet skal ha minst én nestleder eller partisekretær med etnisk minoritetsbakgrunn, skriver Dagsavisen.

- En Fatima som nestleder eller partisekretær kunne styrket oppslutningen vår. SV har lenge hatt et sterkt engasjement for minoritetene, men har likevel ikke klart å ha en fargerik toppledelse, sier Akhtar Chaudhry.

Den tidligere stortingsrepresentanten mener det er viktig for SV - som et parti som setter integrering og kjemper minoritetenes sak - at de også gjenspeiler det flerkulturelle samfunnet når det gjelder tillitsverv i partiet.

- Strategisk ville det vært lurt å ha minst én i ledelsen med minoritetsbakgrunn. 14,9 prosent av befolkningen har innvandrerbakgrunn i Norge. Det er en stor velgergruppe, som vi må ta på alvor. Partiet vil kunne tjene på dette og tiden er inne for å gjøre dette nå, sier han.

Chaudhry har sagt nei til gjenvalg i SVs landsstyre for å konsentrere seg om studier og en stilling som seniorrådgiver på Politihøyskolen. Her jobber han for å rekruttere etniske minoriteter til politiet. (©NTB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer