Chaudhry vil kvoteres inn bak Kristin

Svarer på anklagene om betaling for medlemmer.

- VET IKKE NOE OM BETALING: - Dersom folk har blitt meldt inn i SV uten å vite det eller andre regelbrudd har skjedd, så er det partiledelsens ansvar å kartlegge dette, sier Akhtar Chaudhry (SV).
- VET IKKE NOE OM BETALING: - Dersom folk har blitt meldt inn i SV uten å vite det eller andre regelbrudd har skjedd, så er det partiledelsens ansvar å kartlegge dette, sier Akhtar Chaudhry (SV). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Akhtar Chaudhry (SV) svarer på anklager om at nye SV-medlemmer, som skal hjelpe ham å vinne nominasjonskampen i Oslo SV, har fått medlemskapet betalt av andre. Han vil ikke ta ansvar for reglebrudd ettersom han ikke kjenner til dem. Han ber dessuten folk holde seg i skinnet.

Tar avstand
- Vi har to kjøreregler for denne kampanjen. Det er at vi skal ikke snakke stygt om Heikki, og at ingen skal bryte reglene. Dersom folk har blitt meldt inn i SV uten å vite det eller andre regelbrudd har skjedd, så er det partiledelsens ansvar å kartlegge dette og finne ut hva som har skjedd, sier Chaudhry til Dagbladet.no.

Dersom noen har brutt reglene for å få ham valgt til andre kandidat, tar han sterkt avstand det. Han tør ikke spå om de nær 400 nye medlemmene i partiet skal stemme på ham selv eller Holmås.

- Innmelding er et forhold mellom partiet og medlemmene, de oppgir ikke hvem de støtter når de melder seg inn, så jeg har ingen oversikt, sier han.

Uten kunnskap
Ett nytt medlem sier sier i intervju med VG at de ikke vet hva partiet står for politisk.

- Er det problematisk dersom flere uten politisk kunnskap eller kunnskap om partiets kandidater skal bestemme hvem som skal på Stortinget for SV?

- Det er ikke et krav å vite dette for å være medlem av SV. Jeg visste ingenting om SV da jeg meldte meg inn, sier Chaudhry, som forteller om 20 år fartstid i partiet.

- Hvorfor valgte du å bli SV-medlem?

- Det var kanskje litt overdrevet sagt, men det er mye som skal læres i politikken og jeg lærer fremdeles, sier Chaudhry.

Chaudhry utfordrer leder i Oslo SV, Heikki Holmås, om andreplassen på partiets nominasjonsliste. 9. desember samles fylkeslaget og fram til da har begge kandidatene trolig rundt hundre medlemmer som jobber for seg. Holmås er innstilt til andreplassen av partiets nominasjonskomité.

Bør kvoteres inn
SV har i mange år ivret for kvotering av innvandrerere inn i stillinger på arbeidsmarkedet. Chaudhry tror mener det er på tide at partiet følger sin egen politikk i parksis.

- Vi i SV har preika om integrering og kvotering i en mannsalder. Nå må vi etteleve det vi sier. Når to er like godt kvalifiserte til jobben så skal den kandidaten med minoritetsbakgrunn ha den. Mange etterlyser dette, sier Chaudhry.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer