Chavez: -Venezuela er i krig

Samme dag som minst en person ble drept i sammenstøt mellom tilhengere og motstandere av President Hugo Chavez, sa presidenten at landet er i krig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Caracas - Vi er et land i krig. Det er en mediekrig, en økonomisk krig, en politisk krig og en moralsk krig, sa Chavez til brasiliansk TV mandag.

Intervjuet skjedde 50 dager etter at streiken som lammer store deler av Venezuelas økonomi ble startet av presidentens motstandere. De krever at Chavez må gå av eller skrive ut en folkeavstemning om sin politiske framtid.

Streiken har blant annet ført til at Venezuela, verdens femte største oljeeksportør, må importere olje.

En drept

Mandags sammenstøt brøt ut da tilhengere av presidenten angrep en opposisjonsmarsj i Charallave, rundt 50 kilometer sør for hovedstaden Caracas.

Fjernsynsbilder viste en mann som skjøt med pistol mot en folkemengde fra taket på en jeep. Begge sider beskyldte den andre for å stå bak volden.

De første meldingene om skadde var motstridende, men sivilforsvaret opplyser at en person ble skutt og drept. 24 personer fikk skuddskader. Minst fire andre ble skadd i sammenstøtene.

- Antallet skadde er oppe i 28, og tilstanden til 17 av disse er kritisk, sier Edith Garcia, talsperson for sivilforsvaret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer