Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chavez bror truer med væpna kamp

Broren til Venezuelas syke president sier støttespillerne må være foreberedt på å bevæpne seg.

ALVORLIG SYK?: Flere hevdet at den omstridte lederen er alvorlig syk, og enkelte mente å vite at han lider av prostatakreft. Regjeringstalsmenn og familiemedlemmer avfeide dette og forsikret at Chávez snart vil være tilbake i Caracas.

Lørdag kom det et angivelig livstegn fra den venezuelanske presidenten, i form av en twittermelding. Her hilser han publikum med en krykke etter hans siste tv-opptreden 22. mai. Foto: AFP/SCANPIX/JUAN BARRETO
ALVORLIG SYK?: Flere hevdet at den omstridte lederen er alvorlig syk, og enkelte mente å vite at han lider av prostatakreft. Regjeringstalsmenn og familiemedlemmer avfeide dette og forsikret at Chávez snart vil være tilbake i Caracas. Lørdag kom det et angivelig livstegn fra den venezuelanske presidenten, i form av en twittermelding. Her hilser han publikum med en krykke etter hans siste tv-opptreden 22. mai. Foto: AFP/SCANPIX/JUAN BARRETO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av Venezuelas presidents brødre, Adan Chavez, sa søndag at støttespillere må vurdere «væpna kamp» i framtiden for å beholde makta, melder nyhetsbyrået Ap. 

Samtidig sier han at han foretrekker at de vinner ved frie valg. Utspillet kom samtidig som spekulasjoner rundt Hugo Chavezs skrantende helse har økt. I går sa amerikanske etteretningskilder at Chavez er kritisk syk.

Chavez har vært i Cuba på et ukjent sted etter at han gjennomgikk en operasjon for 16 dager siden. Ifølge meldinger skal det ha vært snakk om en hevelse eller byll i bekkenpartiet, men ytterligere detaljer er ikke kjent.

- Må være foreberedt på kamp Adan Chavez sa søndag at regjeringspartiet ønsker å beholde makta gjennom valg, men at støttespillerne også «må være foreberedt på å væpne seg hvis det blir nødvendig»:

«Som autentiske revolusjonære kan vi ikke glemme andre måte å slåss på», sa han under et bønnemøte for den 56 år gamle president-broren.

Adan siterte Che Guevara og sa at «det vil være feil å begrense oss til valg og ikke bruke andre kampmetoder, som væpna kamp».

Alvorlig syk? President-broren er ifølge nyhetsbyrået AP en «mild tidligere fysikk-professor» som holder en lav profil. Adan Chavez har et nært forhold til broren, men han forklarte ikke hvorfor det kunne bli nødvendig med væpna kamp.
 
Flere hevdet at den omstridte lederen er alvorlig syk, og enkelte mener å vite at han lider av prostatakreft. Regjeringstalsmenn og familiemedlemmer avfeide dette og forsikret at Chávez snart vil være tilbake i Caracas.

Lørdag kom det et angivelig livstegn fra den venezuelanske presidenten, i form av en twittermelding.

- God morgen til mine. Det er hærens dag og solen lyser sterkt. Jeg sender store klemmer til mine styrker og mitt elskede folk, lød meldingen.

- Komplikasjoner Amerikanske etterretningskilder fastholder likevel at Chávez' tilstand er kritisk, men stabil.

- Tilstanden er kritisk. Han er ikke døden nær, men det er komplikasjoner og absolutt kritisk, sier en anonym kilde til den spanskspråklige Miami-avisen El Nuevo Herald.

 

 

HVOR ER CHAVEZ?: Hugo Chavez har vært i Cuba på et ukjent sted etter at han gjennomgikk en operasjon 16 dager siden. Ifølge meldinger skal det ha vært snakk om en hevelse eller byll i bekkenpartiet, men ytterligere detaljer er ikke kjent. Her sammen med Cubas pensjonerte president, Fidel Castro. Foto: SCANPIX
HVOR ER CHAVEZ?: Hugo Chavez har vært i Cuba på et ukjent sted etter at han gjennomgikk en operasjon 16 dager siden. Ifølge meldinger skal det ha vært snakk om en hevelse eller byll i bekkenpartiet, men ytterligere detaljer er ikke kjent. Her sammen med Cubas pensjonerte president, Fidel Castro. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media