Chavez på heftig diktator-turné

Presidenten som har kalt George W. Bush «esel» og «fyllik» utvider omgangskretsen og hamstrer Kalasjnikover.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Venezuelas mektige president Hugo Chavez startet i går en runde statsbesøk i et knippe land hvorav flere klinger dårlig i mange vestlige ører.

- Min nye venn

Turneen begynte i Hviterussland, betegnet som Europas siste diktatur. President Aleksandr Lukasjenko er en statsleder de aller færreste land vil ha mer en strengt nødvendig kontakt med, all den tid han med vold og summariske fengslinger knuser all opposisjon og stadig jukser massivt under landets «valg».

- Hviterussland er en modell av en sosial stat som vi også bygger, uttalte Chavez i dag om regimet, ifølge Reuters.

Til det spanske nyhetsbyrået EFE tilføyer presidenten at han har funnet en ny venn i Lukasjenko og at de sammen utgjør et «kampteam».

Koseprat med Iran

Og Chavez-turneen fortsetter de neste ukene i:

• Vietnam - den ikke helt ukjente ettpartistaten med en anstrengt fortid i forhold til USA, ennå med kommunistisk styre.

• Mali - fikk demokratiske valg på statsminister og president i 1992, men er et av verdens fattigste land og helt avhengig av utenlandske bistandspenger. USA frøs i 2003 alle overføringer til landet, da Pentagon mente Mali huset en algerisk separatistgruppe knyttet til al-Qaida.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer