Chavez skrur klokka 30 minutter tilbake

Venezuela blir egen tidssone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) - Jeg bryr meg ikke om de kaller meg gal, den nye tiden vil gjennomføres, la dem kalle meg hva de vil. Jeg har ikke skylda, jeg fikk en anbefaling og likte ideen, sa Chavez i sitt ukentlige TV-show denne uka.

Allerede fra mandag vil den venezuelanske presidenten skru klokka en halvtime tilbake for landet. Endringen skal gjøre det mulig for barn å våkne i sollys istedet for før soloppgang, skriver Reuters.

Etter at han første gang nevnte ideen i forrige måned, har Chavez og regjeringstalsmenn gitt ulike datoer for når klokka skal stilles tilbake. Men i det ukentlige TV-showet denne uka sa presidenten plutselig at klokkene skulle stilles allerede fra neste uke.

Chavez hevder at justeringen er langt enklere enn kritikerne vil ha det til, ettersom Venezuela ikke justerer klokka for sommertid og vintertid.

- Dette er noe som gjøres rundt hele verden hvert år og flere ganger årlig og her skal vi gjøre det bare en gang i ett århundre, sier presidenten.

Etter endringen vil Venezuela ligge fire og en halv time bak GMT.

Under TV-sendingen ba Chavez sin bror, utdanningsministeren, om å forklare endringen. Men de to brødrene hadde ikke endringen klart for seg, og sa at klokka skulle stilles frem en halvtime ved midnatt søndag. Etter sendingen gikk forskningsministeren ut og sa at justeringen kan bli utsatt til januar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer