Chavez skrur klokka 30 minutter tilbake

Venezuela blir egen tidssone.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) - Jeg bryr meg ikke om de kaller meg gal, den nye tiden vil gjennomføres, la dem kalle meg hva de vil. Jeg har ikke skylda, jeg fikk en anbefaling og likte ideen, sa Chavez i sitt ukentlige TV-show denne uka.

Allerede fra mandag vil den venezuelanske presidenten skru klokka en halvtime tilbake for landet. Endringen skal gjøre det mulig for barn å våkne i sollys istedet for før soloppgang, skriver Reuters.

Etter at han første gang nevnte ideen i forrige måned, har Chavez og regjeringstalsmenn gitt ulike datoer for når klokka skal stilles tilbake. Men i det ukentlige TV-showet denne uka sa presidenten plutselig at klokkene skulle stilles allerede fra neste uke.

Chavez hevder at justeringen er langt enklere enn kritikerne vil ha det til, ettersom Venezuela ikke justerer klokka for sommertid og vintertid.

- Dette er noe som gjøres rundt hele verden hvert år og flere ganger årlig og her skal vi gjøre det bare en gang i ett århundre, sier presidenten.

Etter endringen vil Venezuela ligge fire og en halv time bak GMT.

Under TV-sendingen ba Chavez sin bror, utdanningsministeren, om å forklare endringen. Men de to brødrene hadde ikke endringen klart for seg, og sa at klokka skulle stilles frem en halvtime ved midnatt søndag. Etter sendingen gikk forskningsministeren ut og sa at justeringen kan bli utsatt til januar.

PS! Nepals offisielle tid er bare 15 minutter før tiden i India.

CHAVEZ-TID: President Hugo Chavez innfører egen tidssone for Venezuela ved å stille klokka en halv time tilbake. Foto: SCANPIX/REUTERS
CHAVEZ-TID: President Hugo Chavez innfører egen tidssone for Venezuela ved å stille klokka en halv time tilbake. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer