Chavez vil bygge fjernstyrte militærfly

Med hjelp fra Iran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Venezuelas forsvarsminister Raul Baduel sier at militæret ønsker å bygge ubemannede fly, trolig med hjelp fra allierte land som Iran, melder nyhetsbyrået AP.

Flyene ønskes brukt for overvåking og grensepatrulje-flygninger.

- De fjernstyrte flyene kan fly i flere timer. og på den måten kan vi unngå å sette liv i fare mens vi hjelper til med grensesikkerheten, sier Baduel.

Iran og Russland

Baduel sier at President Hugo Chavez vil søke hjelp til dette og andre luftfartsprosjektet fra «vennlige regjeringer, blant dem Iran».

Han sa også at Venezuela ser til allierte for hjelp til vedlikehold med sine flere tiår gamle amerikanske F-5 kampfly, som de sliter med å holde vedlike som følge av USAs militære blokade mot landet.

Chavez og Irans president Mahmoud Ahmadinejad har funnet nærmere sammen som følge av deres forhold til de amerikanske myndighetene. Og Chavez har blitt en av de høylydte forsvarerne av Irans atomprogram.

Venezuela har nylig signert militæravtaler med Russland til en verdi av rundt 3 milliarder dollar. Avtalen inkluderer 24 kampfly, 53 helikoptre og 100 000 Kalashnikover.

ALLIERTE: Tidligere denne måneden besøkte Ahmadinejad Venezuela. Foto: SCANPIX
ALLIERTE: Tidligere denne måneden besøkte Ahmadinejad Venezuela. Foto: SCANPIX Vis mer