Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CHC Helicopter: Ulykkeshelikopteret sendte ikke ut nødmelding

Rotoren skal ha løsnet.

 ULYKKESHELIKOPTERET: Dette er helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland fredag formiddag. Foto: Kristoffer Rivedal
ULYKKESHELIKOPTERET: Dette er helikopteret som styrtet ved Turøy i Hordaland fredag formiddag. Foto: Kristoffer Rivedal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom ingen nødmelding fra helikopteret som styrtet ved Turøy fredag, opplyser visepresident i CHC Helicopter til bransjenettsiden Energy Voice.

- Det er ingen opplysninger om at det ble sendt melding til flygelederne om problemer om bord, sier visepresident i CHC Helicopter, Duncan Trapp, til Energy Voice.

Trapp bistår norske, britiske og franske etterforskere med undersøkelsene av ulykken.

- Vi er alle dypt berørt av denne tragiske ulykken som tok livet av passasjerene og vårt mannskap. Vi vil gjøre alt vi kan for å samarbeide med etterfoskerne. Familiene og venner av de omkomne er i tankene og bønnene til alle som jobber i CHS, sier Trapp.

Avbrøt tur tre dager tidligere Det er fortsatt for tidlig å si noe om årsaken til ulykken, sier han.

Ulykkeshelikopteret avbrøt en tur til en plattform i Nordsjøen tre dager før ulykken.

Bare 16 minutter etter at ulykkeshelikopteret som styret tok av med mannskap på vei ut til plattformen, snudde det over Sotra og returnerte til Flesland lufthavn, viser blant annet data fra Flightradar24.

- Piloten fikk en indikasjonslampe, altså en varsellampe, og returnerte da til Flesland, slik han skulle. På Flesland ble helikopteret sjekket i henhold til prosedyren, og det ble skiftet en komponent, sa pressekontakt Klaus Sonberg ved CHC Helikopter Service AS til VG.

Dagen etter ble det tatt en testtur, men også da fikk helikopteret opp feilmelding, og det ble skiftet enda en komponent, forteller Sonberg.

Ingen av reservedelene som ble erstattet var koblet til rotoren eller girkassa, ifølge Trapp.

Satte alle helikoptere på bakken Av de 42 Super Puma-helikoptrene som CHC har, er 14 registrert i Norge, inkludert ulykkeshelikopteret.

Luftfartstilsynet utstedte etter styrten flygeforbud for helikoptertypen EC225LP. Airbus, som er produsenten, satte samtlige EC225LP i verden på bakken etter ulykken fredag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!