Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

CHC mistet milliard-kontrakt i februar

Får ikke fornyet avtalen med Statoil.

 MISTET MILLIARDKONTRAKT:  CHC Helikopter Service mistet i februar i år en milliardkontrakt med Statoil. Her lokalene til CHC Helikopter Service på Flesland. Foto: Emil Breistein / NTB scanpix
MISTET MILLIARDKONTRAKT: CHC Helikopter Service mistet i februar i år en milliardkontrakt med Statoil. Her lokalene til CHC Helikopter Service på Flesland. Foto: Emil Breistein / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar i år ble det klart at CHC Helikopter Service ikke får fornyet avtalen med Statoil om flyginger fra Flesland og Florø.

Kontraktens verdi er anslått til å være rundt én milliard kroner. Fra 1. mai neste år er det i stedet helikopterselskapet Bristow som skal gjennomføre disse flygingene, skriver Stavanger Aftenblad.

I forbindelse med tildelingen av kontrakten til Bristow la Statoil vekt på at den nye kontrakten ville gi både kostnadsbesparelser og et mer effektivt flyprogram.

- Dette var en konkurranse om en kontrakt der en annen aktør enn CHC vant. CHC er fortsatt en viktig leverandør for Statoil. CHC vil fortsatt stå for rundt 50 prosent av våre flyginger framover, sier pressetalsmann Morten Eek i Statoil til avisen.

Aftenbladet skriver også at Statoil ved flere anledninger har avsluttet eller ikke fornyet kontrakter med selskap som har hatt dødsulykker. Eek ønsker ikke å gå inn på dette temaet i den situasjonen som er nå, og sier at Statoil nå bruker sine ressurser på støtte og oppfølgning av ansatte og pårørende.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!