Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Che Guevara ut av underbuksehylla

Dressmann fikk kjeft av kunder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I høst har Che Guevara solgt underbukser for Dressmann. Ikonet fra den kubanske revolusjonen har prydet en serie boksershortser i butikkene, og kundene har stort sett likt det.

Men noen har irritert seg grenseløst over underbuksene med bilde av kommunisten Che. Nå har Dressmann i Norge fått beskjed fra sentralt hold om at de ikke får sende ut flere Che-boksere til sine butikker.

- Noen synes det er kult, mens andre blir aggressive. Og de som først blir sinte, blir gjerne veldig sinte, forteller informasjonssjef Karen Onsager i Dressmann til Dagbladet.no.

Verst i Sverige

Hun sier Dressmann er overrasket over de kraftige reaksjonene.

- Jeg trodde dette var et motiv de fleste hadde sett og kjente til.

Det er først og fremst i Sverige de sterkeste protestene er kommet. Ifølge Rana Blad har svenske kunder beskyldt butikkbetjeningen for å bedrive kommunistisk propaganda og å drive reklame for Fidel Castro og det politiske styresettet på Cuba.

Norske kunder har ikke tatt like kraftig på vei som våre brødre i øst. Men noen episoder har det vært. Informasjonssjef Onsager sier at kjeden bare angrer på én ting:

- Vi burde briefet våre butikkansatte om hvem Che var. De protestene som har vært, har kommet litt bardus på dem. Butikkene har i noen tilfeller blitt en politisk arena, sier hun.

Tomt i hyllene

De butikkansatte Dagbladet.no har vært i kontakt med i dag, har imidlertid ikke hatt noen problemer med de omdiskuterte underbuksene.

- Her har vi bare fått positive reaksjoner. Che Guevara-bokserne har vært veldig populære, forteller assisterende butikksjef Berit i Dressmann i Karl Johans gate.

Der, som i de tre andre av kjedens butikker i Oslo sentrum, er Che-trusa utsolgt. For å finne den revolusjonsrøde underbuksa, må vi reise til Bryn Senter - ti minutter fra sentrum med t-banen.

Butikksjef Ann-Christin holder av det siste eksemplaret til avfotografering for Dagbladet.no.

- Vi har også bare positive erfaringer med Che Guevara-bokseren. Det vil si, det var en kar som murret litt og ristet på hodet før han gikk ut av butikken, sier hun.

I dag selger hun trolig sin siste Che Guevara-bokser.

SISTE REST:</B> Ann-Christin i Dressmann på Bryn Senter viser fram sin siste Che Guevara-bokser.
SKAPER BRÅK:</B> Sinte kunder har reagert på Che Guevara-trykket på Dressmanns boksershortser. Svenskene har vært sintest.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media