Che Guevaras hår solgt for 650 000

Skal stilles ut i bokhandel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 8 cm lang hårlokk som stammer fra liket av Che Guevara, er blitt solgt for den nette sum av 119 000 dollar (nesten 650 000 kroner) på en auksjon i USA. Revolusjonsheltens enke og tilhengere er rasende over salget, melder BBC News.

Fingeravtrykk Den lykkelige kjøper, for øvrig den eneste som bød på hårlokken, er Bill Butler (61), en bokhandler fra Houston. Med på kjøpet følger fotografier av den døde argentineren samt fingeravtrykk som ble tatt av ham etter at han var skutt.

 Salgssummen er minsteprisen pluss auksjonshusets provisjon, og Butler akter å stille ut sin nye ervervelse i bokhandelen.Selgeren er Gustavo Villoldo, en tidligere CIA-offiser som var innblandet i drapet på Guevara i Bolivia i 1967.

Ikke første gang Det er ikke første gang auksjonshuset Heritage i Dallas selger prominent hår. Tidligere har de latt hår fra så vel Abraham Lincoln, Marilyn Monroe og Elvis gå under hammeren.

Denne gangen hadde auksjonshuset iverksatt spesielle sikkerhetstiltak på grunn av frykt fra protester fra sosialister som ikke er begeistret for at det blir gjort penger av Guevaras død.Guevaras enke samt tilhengere har protestert mot salget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer