<strong>Kremeres:</strong> Alberto Granado var Che Guevaras gode venn og reisekamerat og ble kjent gjennom filmen om deres reise i Sør-Amerika. Han skal kremeres etter eget ønske og spres ut over flere land. Foto: Scanpix
Kremeres: Alberto Granado var Che Guevaras gode venn og reisekamerat og ble kjent gjennom filmen om deres reise i Sør-Amerika. Han skal kremeres etter eget ønske og spres ut over flere land. Foto: Scanpix Vis mer

Che Guevaras reisekamerat død

Alberto Granado ble 88 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Che Guevaras reisekompanjong, Alberto Granado, er død. Granado og Guevara reiste sammen på en åtte måneders ferd i Sør-Amerika i 1951, hvor de to medisinstudentene så fattigdommen og den sosiale uretten som inspirerte Guevara, skriver BBC.

Deres opplevelser skal ha vært gnisten som fikk Che Guevara til å engasjere seg politisk. Ferden ble udødeliggjort gjennom filmen «Motorsykkeldagbøkene» i 2004.  

Granado har bodd på Cuba siden Guevara hjalp Fiedel Castro å styrte den kubanske diktatoren Gulgencio Batista i 1959. Han har hatt en stilling ved universitetet i Havana hvor han foreleste i biokjemi. Kubanske media melder at Granado døde av naturlige årsaker.  

Han blir etter eget ønske kremert, og asken hans skal spres ut over Cuba, Argentina og Venezuela.  

Granado ble født i byen Cordoba i Argentina, og var venn med Che Guevara allerede som barn. Filmen om deres ferd på motorsykkelen «La Ponderosa» rundt i verdensdelen, var basert på dagbøker begge skrev.  

Che Guevara ble drept i Bolivia i 1967 da han forsøkte å lede an revolusjonen i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer