Chelsea blir USAs førstevikar

NEW YORK (Dagbladet): Chelsea Clinton kommer til å overta mange av forpliktelsene til førstedamen i Det hvite hus på nyåret. Årsaken er at mamma Hillary flytter til New York for å drive senatorvalgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Daily News vil Chelsea mer enn gjerne steppe inn som vikar for mamma når studieplanen tillater det. Avisa har opplysningene fra en kilde i Det hvite hus.

Hillary kommer offisielt til å annonsere sitt kandidatur som New York-senator i januar eller februar, men allerede nå er timeplanen full, og hun er oftere i New York enn i Washington.

Sjarmerte soldater

Chelsea var med til Kosovo i forrige måned, og fikk mye av oppmerksomheten. De amerikanske troppene var vilt begeistret over å få besøk av «førstedatteren».

De ansatte i Det hvite hus skal være like begeistret over tanken på at Chelsea skal representere sammen med faren.

Den 19 år gamle studenten fra universitetet Stanford i California har vokst opp fra å være en klønete, liten 12-åring til en flott, ung kvinne med mye sjarm. Hun har vært på flere reiser sammen med sin mor, og president Clinton elsker å ha datteren rundt seg.

På mange måter virker det som Chelsea har kommet rimelig helskinnet ut av riksrettsprosessen og Monica-skandalen. Men så har foreldrene trent henne opp fra hun var ganske liten til å la urettferdige angrep prelle av. Ved frokostbordet hadde den lille familien ofte diskusjoner hvor foreldrene anklaget jentungen for fiktive ting, og hennes jobb var å gå til motangrep.

Yngste vikar

Chelsea kan bli den yngste som overtar førstedamens plikter i Det hvite hus, men hun er ikke den første.

Anna Roosevelt var vikar for sin mor, Eleanor, når hun var på en av sine mange reiser. Alice Roosevelt stilte opp sammen med sin far Teddy, når moren Edith var syk eller trett. Harry Trumans datter Margaret overtok når moren Bess flyktet fra Washington.

Helt tilbake til Thomas Jefferson ser man hvordan døtre har stilt opp for sine fedre.