Chelsea fikk sommerjobb hos Gro

Chelsea Clinton har fått sommerjobb hos generaldirektør Gro Harlem Brundland i WHO. Vennskapet mellom Hillary Clinton og Gro Harlem Brundtland har gitt Chelsea en gyllen sjanse til å sette seg inn i global helse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fordi Chelsea er interessert i problemstillingene rundt global helse, tok Hillary Clinton en telefon til Gro Harlem Brundtland i Genéve og meldte datterens interesse om en praksisplass, såkalt intern. Dermed fikk 22-åringen jobben på generaldirektørens kontor i Genéve, ifølge pålitelige kilder. Praksistida startet 1. juli og skal vare en måned. Datteren til tidligere president Bill Clinton, følger i sin fars fotspor, og studerer filosofi og internasjonale forhold på Oxford-universitetet i Storbritannia.

Gjensidig respekt

Hillary og Gro har vært venner i mange år. Da Gro Harlem Brundtland tiltrådte jobben som generalsekretær i WHO i juli 1998, ble hun personlig gratulert av Hillary. Tidligere på året sloss Hillary og Fidel Castro om å skryte av Gro som satt mellom dem på Verdens helseorganisasjon i Genéve. Hillary var klinkende klar:

- Gros ekspertise og lederevner er det som trengs for å bringe Verdens helseorganisasjon inn i det neste tusenåret, sa hun.

Seinere har Gro beskrevet forholdet til Hillary som et nært vennskap. De har funnet tonen og respekterer hverandre. Da Hillary besøkte Lillehammer under vinter-OL i 1994, var Gro Harlem Brundtland statsminister i Norge.

Festglad svane

Oppmerksomheten rundt Chelsea har de siste åra dreid seg mye om den stygge andungen som er blitt en festglad svane. Hun har figurert med Madonna og Gwyneth Paltrow på første rad på et Donatella Versace-moteshow, festet med Kevin Spacey i London, og danset seg gjennom Europas nattklubber.

Nattklubb-besøkene i London sammen med kjæresten Ian Klaus er også mange. Magasinet Vanity Fair har gått så langt at det har kalt henne «den nye JFK Jr.».

Chelsea har skrevet etterordet i ei amerikansk bok, «The Other Parent: The Inside Story of the Media's Effect on Our Children». Boka er skrevet av favorittprofessoren til Chelsea fra Stanford-universitetet, James P. Steyer, hvor Chelsea studerte historie.

- Chelsea er en meget intelligent jente og hun skriver veldig godt, sier han.

Mer seriøs

Ironisk nok var det en praktikant, eller intern, den verdensberømte Monica Lewinsky, som nesten klarte å felle faren til Chelsea i 1999. I det meget dobbelmoralske USA løy Bill Clinton om forholdet han hadde til Lewinsky, og det som i mange europeiske land ville vært en pikant fillesak, førte til riksrettssak.

Chelseas sommerjobb har en langt mer seriøs målsetting. I Verdens helseorganisasjon skal Oxford-studenten sette seg inn i barns helse- og levevilkår før hun vender tilbake til Storbritannia og videre studier.

<B>MOTESHOW:</B> Chelsea Clinton og en uidentifisert venn fotografert på et Donatella Versace-moteshow.
<B>FESTGLAD:</B> Festglade Chelsea sammen med Oscarvinner Kevin Spacey.