Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Chelsea føler frykt

Presidentdatter Chelsea Clinton har holdt seg lengst mulig unna rampelyset. Nå forteller hun om sine reaksjoner på terroren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg våknet tirsdag morgen, fornøyd med hvor jeg befant meg i livet og hvor jeg var på vei, skriver Chelsea om terrordagen 11. september.

- Nå er følelsen av sikkerhet borte. Siden 11. september har jeg opplevd øyeblikk av frykt hver eneste dag. Ikke av redsel for umiddelbar og stor fare, men for noe mer ødeleggende; en usikkerhet om min plass i verden - hvor jeg befinner meg følelsesmessig, psykologisk og tilmed fysisk, skriver Chelsea i neste utgave av bladet Talk.

Skjermet

USA så presidentdatteren vokse opp på avstand. Hun var sky, og ble ekstremt godt skjermet av foreldrene Bill og Hillary. Selv på offisielle utenlandsreiser fikk pressen beskjed om ikke å sitere henne. Nå viser det seg at hun har noe på hjertet, skriver Washington Post. 21-åringen forteller tilmed om sin eks-kjæreste. Hun var 12 år da familien flyttet inn i Det hvite hus.

Dagen da to passasjerfly rammet World Trade Center i New York, et tredje stupte i bakken i Pennsylvania og det fjerde traff Pentagon utenfor Washington DC, hadde Chelsea overnattet hos sin beste skolevenninne, Nicole Davidson. Leiligheten ligger ved Union Square på Manhattan, nær tvillingtårnene som raste i grus.

Da Davidson hadde ringt fra jobben og fortalt Chelsea hva som hadde skjedd, forsøkte hun selv å ringe Hillary. Men samtalen ble brutt straks en av senatorens medarbeidere hadde tatt røret.

- Jeg stirret meningsløst på tv, forteller Chelsea om de første minuttene før hun dro mot World Trade Center. Der ble hun møtt av et øredøvende brak. Den første skyskraperen gikk i bakken. På vei tilbake til leiligheten, fikk hun vite at Pentagon var angrepet.

Hun tenkte på barnereglen om Humpty Dumpty (Lille Trille), skriver Chelsea.

Trygg favn

- Jeg er ennå usikker på hva reglen representerte for meg den dagen. Jeg er ikke tilhenger av - tvert imot tar jeg avstand fra - teorien om at Amerikas arroganse førte til angrepet, direkte eller indirekte. Det bare virket som om hele verden falt ned, akkurat som Humpty Dumpty.

Chelsea studerer i Oxford i england, der også faren tilbrakte lå og leste. Før avreisen ble hun og kjæresten, som Chelsea ikke navngir, enige om å avslutte forholdet. Men to dager etter terrorangrepet, trengte jeg en trygg arm, forteller studenten.

- Han kom, og det var første gang jeg lo. Den største gave han har gitt meg.

NEWYORKER:- Jeg innså at jeg er blitt en newyorker, skriver Chelsea. Her etter begravelsen til present Mychal Judge, som døde mens han trøstet døende i ruinene av World Trade Center.
Hele Norges coronakart