Chelsea i bytte mot geiter

En kenyaner venter fortsatt på svar om giftemål fra Clinton.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

36 år gamle Godwin Kipkemoi Chepkurgor uttalte til en østafrikansk avis forrige uke at han skrev et brev til Bill Clinton om å få hans datters hånd i 2000. Han skulle få 40 geiter og 20 kuer i bytte mot Chelsea som en del av en afrikansk tradisjon. Forespørselen ble sendt skriftlig gjennom kenyanske myndigheter. Brevet er ennå ikke besvart, skriver CNN.

Nobelprisvinner som prest

Han beskrev planene om bryllupet for den daværende presidenten. Bryllupsseremonien skulle ledes av den sørafrikanske Nobels fredsprisvinneren og erkebiskop Desmond Tutu. Daværende kenyanske president Daniel arap Moi og presidenten for frierens universitet skulle være vitner.

- Hadde jeg lykkes i å fri til Chelsea, ville jeg hatt et stort bryllup, fortalte han til avisen East Africa Standard fredag forrige uke like etter Clintons besøk i landet.

Brevet nådde ikke fram

Før brevet ble sendt til den amerikanske presidenten måtte Chepkurgor og hans familie gjennomgå en sikkerhetssjekk. Den vågale frieren ble derfor innkalt til møte ved utenriksdepartementet i Nairobi, men rakk det ikke på grunn av avsluttende eksamen ved universitetet.

Bare en spøk?

En tjenestemann ved Det nasjonale sikkerhetsbyrået fortalte avisen Standard at brevet trolig aldri ble sendt ut fra kontoret. Dette var fordi de trodde han var totalavholdsmann og en staut kristen kar som ble betatt av Chelsea og dro spøken litt for langt. Til tross for dette sverget frieren på at han skulle forbli singel til han fikk et endelig svar.

GOD HANDEL En kenyansk frier ville ha Chelsea i bytte mot 40 geiter og 20 kuer. Hva pappa Bill mener om saken er uvisst.