Chelsea Manning ber om benådning

Er dømt til 35 års fengsel for Wiki-lekkasjer.

BER OM NÅDE: Chelsea Manning, som er dømt til 35 år fengsel for å ha lekket hundretusenvis av hemmelige dokumenter til WikiLeaks, har bedt om å bli benådet. Foto: AP / NTB scanpix
BER OM NÅDE: Chelsea Manning, som er dømt til 35 år fengsel for å ha lekket hundretusenvis av hemmelige dokumenter til WikiLeaks, har bedt om å bli benådet. Foto: AP / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chelsea Manning, som er dømt til 35 år fengsel for å ha lekket hundretusenvis av hemmelige dokumenter til WikiLeaks, har bedt om å bli benådet.

25-åringen er bedre kjent under fornavnet Bradley, men ba om å bli kalt Chelsea da hun nylig fortalte at hun vil leve som kvinne og planlegger kjønnsskifte.

Mannings advokater opplyste tirsdag at 25-åringen formelt har bedt president Barack Obama om å bli benådet. Den tidligere soldaten fikk dommen i forrige måned etter å ha blitt funnet skyldig i den største etterretningslekkasjen i USAs historie.

Lekkasjen omfattet informasjon om overgrep begått i Irak og Afghanistan og hemmelige dokumenter fra USAs ambassader.

Menneskerettsorganisasjonen Amnesty International oppfordrer Obama til å gi Manning mild behandling. Dommen mot 25-åringen er en skam for USA, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

(NTB)